Lloret de Mar presenta una campanya de sensibilització contra la violència masclista

Ajuntament de Lloret de Mar

Ajuntament de Lloret de Mar

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat; el vicepresident del Gremi d’Hotels, Francesc Batlle; la presidenta de l’Associació de Dones l’Aurora, Concha Alférez i la regidora de la dona, Mònica Cunill van presentar ahir una campanya de sensibilització contra la violència masclista, que s’emmarca en els actes programats amb motiu del 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

La campanya de sensibilització consisteix en la distribució, entre els hotels, bars i restaurants adherits, d’un sotagots que inclou l’eslògan El #silenci també #mata i Mai es tard per dir prou.

La regidora de la Dona, Mònica Cunill, ha explicat que «aquests sotagots els vendrà a l’Associació de Dones L’Aurora, per un preu mòdic de 0,50 € cada sotagot. Cada establiment que en compri se li donarà un cartell que acrediti que s’ha sumat a aquesta campanya endegada per la regidoria de la Dona i aquesta associació de dones».

La totalitat de la recaptació per la venda d’ aquests sotagots anirà íntegrament a una entitat que treballa amb dones maltractades.

El vicepresident del Gremi d’Hotelers, Francesc Batlle, ha destacat que «cal eradicar qualsevol tipus de violència, començant per la envers les dones i per això estem contents de poder participar en aquesta iniciativa».

L’any 2015 el Servei d’Informació i Atenció a les Dones de Lloret va realitzar 528 atencions a 196 dones; 238 van ser amb la psicòloga del servei i 290 consultes jurídiques.

De les 196 dones ateses, 60 es trobaven en situació de violència i malauradament no totes van acabar denunciant el maltractador.

L’alcalde va explicar que «el treball en xarxa que es fa amb la coordinació entre els departaments de Serveis Socials, Policia Local, MMEE, els serveis del CAP, la Regidoria de la Dona i el grup de voluntàries que fan acompanyaments a víctimes de violència»  i va avançar que «aquest treball en xarxa fa que s’hagi elaborat un circuit d’actuació local contra la violència masclista que s’aprovarà en breu».