Arbúcies contracta 16 persones mitjançant els plans d’ocupació

Arbúcies

L’Ajuntament d’Arbúcies ha contractat aquest gener 16 persones que estaven a l’atur i els donarà feina en diverses àrees i regidories municipals durant els propers sis mesos. Brigades municipals, medi ambient, joventut, gent gran, promoció econòmica, policia, Museu Etnològic del Montseny, comptabilitat i administració són les àrees en què aquestes persones assumiran diverses tasques al llarg del primer semestre de l’any gràcies als Plans d’Ocupació i Treball als Barris, dues línies del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) a les quals l’Ajuntament d’Arbúcies s’ha acollit per tal de combatre l’atur a la vila.

«L’objectiu principal de l’ajuntament és donar feina a la gent d’Arbúcies, i durant aquests sis mesos que vénen hi haurà setze famílies amb uns ingressos regulars», explica l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga. La selecció i coordinació del procés ha anat a càrrec de la regidoria d’Indústria i Treball del consistori, que ha prioritzat les persones empadronades a Arbúcies, que tenen l’atur esgotat o que estan a punt d’esgotar-lo.

Aquests són requisits bàsics del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que és qui assumeix la remuneració d’aquestes persones. Segons Garriga, iniciatives com aquestes «són una oportunitat per aquelles persones que porten temps sense treballar, i demostra la voluntat del consistori envers la gent d’Arbúcies».

Aquest Pla d’Ocupació dóna continuïtat als engegats anteriorment al llarg del 2011, quan l’ajuntament va donar feina a 22 persones, a les que cal sumar-ne 14 més del programa de recol·locació de les persones afectades pels expedients de regulació de treball del sector de l’automoció que es va fer durant el darrer trimestre del 2011.

L’alcalde assegura que «l’ocupació és la prioritat número u de l’Ajuntament» i es treballarà «al màxim» per intentar que la gent d’Arbúcies trobi feina, ja sigui amb iniciatives com aquesta o amb d’altres relacionades amb els principals sectors productius de la vila. Com a exemple, la iniciativa de l’Institut Montsoriu amb el cicle formatiu de carrosseria, que té el suport del Departament d’Ensenyament, així com dels ajuntaments d’Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Breda, Hostalric, Riells, Massanes i Sant Feliu de Buixalleu, PIMEC i les principals empreses carrosseres de la vila. Aquest cicle ha de servir perquè «el jovent trobi feina en acabar la seva formació, que ha de ser de qualitat i adaptada a les seves necessitats», explica.