Albert Balada exposa a Santa Coloma de Farners les claus del seu “Manual de Supervivència”

Albert Balada, durant la seva intervenció en el cicle Re)mou / Foto: La Selva Comunica

El cicle Re)mou, que organitza la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, ha dedicat la xerrada d’aquest mes de gener a conèixer l’assaig d’Albert Balada, politòleg i sociòleg lleidatà, que va analitzar un seguit de canvis que porten al que hauria de ser el final del actual model social, polític i econòmic.

La Biblioteca Municipal Joan Vinyoli va ser l’escenari de la xerrada en la que Albert Balada va explicar l’actual estructura de classes assegurant que “com a societat del coneixement que som, vivim en una societat canviant que ens porta a reinventar-nos cada dia”.

 

Segons Balada, a l’hora de voler iniciar un projecte empresarial o en el marc de l’Administració cal primer plantejar-se els temes d’eficàcia i eficiència. En aquest sentit, va posar com a model per aconseguir una bona gestió el cicle Deming, explicant que “la reenginyeria de processos, la optimització de recursos, és la clau per ajudar a superar la crisi econòmica”.

Albert Balada va citar la declaració d’independència dels Estats Units de 1776 que recull els termes de llibertat, igualtat, fraternitat i felicitat, assegurant que “aquesta és la clau veritablement important perquè la societat actual avanci pel camí correcte”.

Quand es va referir a la gestió dels governs en els darrers temps, el conferfenciant va afirmar que “han gastat molt en infraestructures que no eren necessàries ni prioritàries; no s’han fet estudis de viabilitat, s’han destinat molts recursos econòmics en el temps que no tocava i ara ens trobem com ens trobem, amb uns governs i administracions públiques que tenen les arques buides”.

L’assaig Manual de Supervivència d’Albert Balada només el trobem en versió digital. Aquesta publicació va veure la llum a finals de l’any 2010 i fins ara ja s’han fet més de 2.000 descarregues.

El pot consultar a:
www.wattpad.com/manualdesupervivencia (descarrega gratuïta)