La Generalitat millora la seguretat viària a l’entrada de Santa Coloma Residencial

David Rueda / Ajuntament de Santa Coloma de Farners

David Rueda / Ajuntament de Santa Coloma de Farners

La Generalitat ha iniciat avui les obres millora del tram viari de la carretera C-63 que dóna accés a la urbanització Santa Coloma Residencial, dins del terme municipal de Santa Coloma de Farners.

L’actuació, que està previst que es desenvolupi en dos dies, consisteix en un reforçament de la senyalització vertical de limitació de velocitat, el marcatge en vermell de la franja del carril central de gir, i la implantació d’un radar informatiu que avisi els conductors de la proximitat de la cruïlla.

El passat mes d’agost el Servei Territorial de Carreteres de la Generalitat de Catalunya va denegar a l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners la petició de construcció d’una rotonda a l’entrada de Santa Coloma Residencial.

El Consistori s’hi va mostrar disconforme en considerar que es tracta d’una obra imprescindible, que els veïns reclamen des de fa anys pel gran volum de trànsit que registra i per la perillositat que comporta l’actual intersecció en forma de ‘T’, on hi ha hagut nombrosos accidents. No obstant això, la Generalitat es va comprometre a aplicar mesures de millora de la seguretat en aquest tram viari, de forma urgent.

Santa Coloma Residencial és el segon nucli de població més important de Santa Coloma de Farners. Actualment hi viuen prop de 1.400 persones, que accedeixen a la urbanització en un tram interurbà.

S’hi registra un moviment molt important de trànsit rodat: segons l’Estudi d’avaluació de la mobilitat generada pel POUM, la C-63 en aquest tram té una intensitat mitjana els dies feiners de 10.729 vehicles cada dia.