Trobada d’alcaldes de la comarca de la Selva a Santa Coloma en el marc de la 35a Festa de la Ratafia

L'alcalde

L’alcalde Joan Martí, amb autoritats de la comarca de la Selva / Blanesaldia.com

L’alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, ha convidat avui els alcaldes de la resta de municipis de la comarca i a tots els regidors de l’ajuntament colomenc, a una trobada a Santa Coloma, en el marc de la 35a Festa de la Ratafia.

Hi han assistit els representants duna quinzena de municipis de la Selva, que han compartit un esmorzar- tertúlia a base de productes de la comarca, i una passejada pels escenaris de la Festa de la Ratafia que se celebra a la capital de la Selva fins demà diumenge. L’objectiu de la trobada és “fer partícips els municipis propers de la tradició de la Festa i intercanviar impressions sobre projectes comuns d’una manera informal”, en paraules de Joan Martí. La idea de Martí és repetir aquesta trobada cada any.

Imatge de la trobada / Ajuntament de Santa Coloma de Farners

Imatge de la trobada / Ajuntament de Santa Coloma de Farners

Els representants municipals han assistit a la demostració de cuina que l’Associació d’Hostaleria de la Selva ha organitzat amb productes locals de la comarca. En aquest context han destacat l’empenta dels productes de proximitat i del projecte comarcal “Localitza” que els engloba.

Espai dedicats a productes artesans elaborats amb ratafia / Blanesaldia,com

Espai dedicat a productes artesans elaborats amb ratafia / Blanesaldia,com

Aquest és un projecte que impulsa el Consell Comarcal de la Selva amb la col·laboració dels ajuntaments d’Arbúcies, Santa Coloma de Farners, Vilobí d’Onyar, Hostalric, Tossa de Mar i Lloret de Mar, i que té per objectiu apropar els productes agroalimentaris locals al mercat turístic, millorant-ne la comercialització a través d’estratègies de màrqueting als establiments, de la generació de relacions comercials, de la capacitació professional, de la creació de propostes entre establiments, productes i experiències al territori, entre altres.