La Biblioteca Ferrer i Guàrdia de Caldes de Malavella, guardonada amb el Premi Teresa Rovira i Comas

El Departament de Cultura ha guardonat la Biblioteca Ferrer i Guàrdia, de Caldes de Malavella, amb el Premi Teresa Rovira i Comas d’innovació a la biblioteca pública pel seu projecte “El gust de la paraula”. L’accèssit al premi ha recaigut en la Biblioteca Carles Rahola de Girona pel seu projecte “#somjocs”.

Aquest guardons s’han concedit en el marc de la 5a edició de la Trobada de responsables de les Biblioteques Públiques de Catalunya, que ha clos el conseller de Cultura, Santi Vila.

Els Premis Teresa Rovira i Comas a la innovació a les biblioteques públiques del Departament de Cultura, que enguany celebren la seva quarta edició, tenen com a objectiu contribuir al reconeixement dels equipaments que hagin dut a terme projectes innovadors i hagin creat o reforçat la seva imbricació en el territori a través de la creació d’una xarxa social amb implicació d’agents diversos.

Ajuntament Caldes de Malavella

Ajuntament Caldes de Malavella

La Biblioteca Ferrer i Guàrdia rebrà com a premi un paquet d’activitats de dinamització a mida valorat en 1.000 euros i un trofeu. El seu projecte “El Gust de la Paraula” és una iniciativa que parteix de la vinculació de Caldes de Malavella amb el sector turístic, una de les seves principals activitats econòmiques.

Es tracta d’una proposta de maridatge entre la gastronomia i la literatura que neix amb la intenció d’enfortir la promoció dels restauradors i els productes locals, així com d’incentivar la lectura entre els infants i adults. La proposta té lloc durant tot un cap de setmana, en el qual s’organitzen activitats gastronòmico-literàries destinades a tots els públics. Una de les activitats estrella del cap de setmana és un concurs de cuina. “El Gust de la Paraula” està organitzat conjuntament amb l’Oficina de Turisme de Caldes.