Nou acord perquè el passeig de Lloret tingui doble sentit

L’Ajuntament ha decidit com vol retornar el doble sentit de circulació a la primera línia de mar. Els grups municipals tenien dues opcions plantejades: dur a terme una sola capa d’un asfalt negre, molt fi, anomenat ‘slurry’. O bé treure la capa actual i posar-ne una altra de més gruixuda, que duraria més anys.

Ahir dilluns es van reunir els portaveus i van optar per la segona possibilitat. L’alcalde de Lloret, Romà Codina, assenyala que han donat prioritat a la durabilitat que garanteix aquest tipus d’asfalt. L’opció triada costa 72.000 euros, una xifra que supera en 13.000 els euros que costava la primera opció (la de ‘slurry’).

Després de prendre la decisió per consens, cal elaborar el projecte, aprovar-lo i després demanar el permís corresponent al departament de Costes, donat que es tracta d’unes obres situades a la primera línia de mar. L’Ajuntament espera que el vistiplau arribi el més aviat possible per poder executar el nou asfaltat abans que comenci la propera temporada turística.

Malgrat que es retorni al doble sentit de circulació al passeig Marítim de Lloret de Mar, aquest tindrà línia contínua i, per tant, no es permetrà cap gir a l’esquerra, com s’havia permès abans. A més, com recorda l’alcalde, també es prohibirà el pas de vehicles amb pes superior als 3.500 quilos al passeig marítim en direcció a la Caleta.

L’alcalde no amaga que el seu grup, CiU, és l’únic que no està d’acord en retornar el doble sentit de circulació en el passeig marítim. Però, tal i com assenyala, la decisió prové d’un acord de ple. Assegura que