El castell de Montsoriu, considerat un dels millors de Catalunya

Robert Fauria, Carles de Montoliu i Marta Ferrusola van visitar el castell

La Fundació Privada Castells Culturals de Catalunya ha nominat el castell de Montsoriu per obtenir el premi Catalunya Nostra. Aquests premis distingeixen la proposta més destacada en la restauració de castells, adaptació a noves utilitats –conservant el caràcter original– o les accions destinades a dinamitzar culturalment i turísticament el castell i el seu entorn. Hi ha dues categories, la de castells privats i la de castells públics. El castell de Montsoriu opta al premi en aquesta última categoria.

 

El president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, i el president del Patronat del Castell de Montsoriu, Joan Garriga, van acompanyar els representants d’aquesta Fundació en la visita que van fer al castell de Monstoriu, el dimarts 29 de novembre. La visita va comptar amb Carles de Montoliu, Baró de l’Albi, president de la Fundació Privada Castells Culturals de Catalunya, i la senyora Marta Ferrusola, presidenta del jurat que atorga aquest reconeixement.

El lliurament de premis es farà el dilluns 12 de desembre a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Barcelona. A l’acte hi seran presents el president del Consell Comarcal, Robert Fauria, i el president del patronat del castell de Montsoriu, Joan Garriga.