El pressupost de Vidreres de 2012 ascendeix a 7,5 milions d’euros

L’Ajuntament de Vidreres ha aprovat el pressupost de l’any vinent en el ple celebrat aquest dimarts, 30 de novembre. En total, el pressupost del consistori vidrerenc ascendeix a 7,5 milions d’euros, el que representa uns 500.000 euros menys del de l’any 2011. En aquest sentit, la regidora d’Hisenda, Anna Clapés, ha explicat que la disminució es veu justificada bàsicament per la reducció del capítol d’inversions.

Perquè l’any passat era d’1,1 milions d’euros i el pressupost presentat en el ple d’aquest dimarts contempla inversions per uns 600.000 euros, la qual cosa suposa mig milió d’euros menys que l’any passat. Pel que respecte a les inversions que l’equip de govern (CiU i VST-ERC) té previstes per a l’any vinent, Clapés ha explicat que “la gran majoria es finançaran a través de subvencions”.

Tant l’alcalde Jordi Camps com la mateixa regidora d’Hisenda, Anna Clapés, manifesten que el pressupost per a l’any vinent del consistori vidrerenc correspon a la situació actual de crisi econòmica. En aquest sentit, Camps ha assegurat que «el pressupost que ha elaborat l’actual equip de govern és auster i ajustat».

D’altra banda, pel que fa a la disminució d’ingressos que hi haurà el pròxim any, aquest es justifica per la congelació de l’Impost de Béns Immobles (IBI). Amb tot però, Camps ha destacat que «això comportarà un estalvi per als veïns del municipi de 350.000 euros».