El Foro Excelencia Lloret acollirà més de 130 destacats ponents de diferents àmbits

Ajuntament de Lloret de Mar

Ajuntament de Lloret de Mar

Lloret de Mar, 25 d’abril 2016. Del 8 a l’11 de juny, Lloret de Mar es convertirà novament en l’epicentre del coneixement i de la innovació a través del Foro Excelencia Lloret, un esdeveniment que reunirà 130 ponents de l’àmbit econòmic, cultural, social i científic.

La finalitat és unir en un mateix espai els professionals actuals i les generacions futures per compartir experiències i parlar del futur. En aquest sentit es tornen a becar diferents joves talents perquè puguin assistir a aquest fòrum.

A la presentació ahir del fòrum, el regidor Jordi Orobitg ha destacat que «el Pla Operatiu de Lloret inclou propostes per promoure Lloret com una ciutat amb esdeveniments d’alt valor afegit més enllà del sol i platja, i el Foro de Excelencia Lloret n’és un clar exemple». El regidor, a més, també ha volgut destacar que «aquests ponents assisteixen al fòrum sense rebre cap compensació econòmica, el que és una mostra clara dels seus valors».

Jose Ramon Calvo, director general del Foro de Excelencia Lloret, ha presentat els ponents més destacats així com el programa, i ha explicat: «L’objectiu fonamental del Foro de Excelencia Lloret és generar un espai de relacions i debat per reflexionar sobre els reptes del futur i per això convidem totes aquelles persones amb ments inquietes i creatives a compartir experiències amb els nostres ponents com Premis Nobel, astronautes, ex- caps d’estat i joves amb talent».

En aquesta segona edició s’han incorporat dues novetats: per una banda, la incorporació del bloc «Dones que canvien el món», amb la participació de personalitats com Ada Yonath, Premi Nobel de Química; i un apartat dedicat a la música, amb la presència de destacades artistes com Linda Chatterton.

Ferran Roquer, delegat dels Serveis Territorials de Girona d’Empresa i Coneixement, ha destacat: «Lloret de Mar i el turisme són una història d’èxit; és per això que el Pla Operatiu de Lloret, que com abans ha comentat el regidor inclou propostes com aquest fòrum, va passar a ser un acord de Govern de la Generalitat de Catalunya».

Per Lluís Pons, president de l’associació Excelencia, «es tracta d’una iniciativa vinculada al coneixement que vol ser compartit i traslladat a les generacions futures».

Pere Vila, president de la Diputació de Girona, ha destacat que «aquest esdeveniment projecta un Lloret enfocat a les persones, avantguardista i amb una marca potent que cal continuar treballant».

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha acabat destacant tres punts: «que ens trobem davant un dels esdeveniments més grans no només per Lloret, sinó per les comarques gironines; que cal aprofitar per convertir aquests ponents i participants en prescriptors de la nostra zona; i que hem de treballar la vinculació de Lloret amb l’esdeveniment amb accions com l’any passat quan l’astronauta Donald Pettit va omplir el teatre amb les escoles de Lloret».

Les inscripcions es poden formalitzar a partir de demà al web www.foroexcelencialloret.org.