Els polítics d’Hostalric ja han visitat les obres de la Domus Sent Soví

Segons les previsions de l’Ajuntament d’Hostalric, aquest equipament podrà ser inaugurat a finals del primer trimestre de l’any vinent, malgrat que es posarà en funcionament una mica abans amb gent i col•lectius de la vila que seran els primers a fer el tastets de funcionament del centre. La visita, que s’ha fet fa pocs dies i ha estat guiada per l’arquitecte director de l’obra, Miquel Subirats.

La Domus Sent Soví, el centre Gastronòmic d’Hostalric, és pioner a Catalunya i s’està construint a l’edifici de can Llensa ocupant uns 900 m2 distribuïts entre les tres plantes.

La Domus Sent Soví serà també la seu del Clúster d’Elaboradors de Productes Gourmet de Catalunya. Aquesta associació catalana està promoguda inicialment per set empreses del sector alimentari: Galetes Trias, Embotits Salgot, Conserves Ferrer, La Senalla Bio, Productes CIO, Chocolat Adiction i F&F Eurofoods. La iniciativa sorgeix com a resultat del treball del pla de dinamització del Clúster Alimentació Gourmet de Catalunya impulsat per ACC1Ó.

La Domus Sent Soví, Centre Gastronòmic d’Hostalric, és un espai de difusió i promoció del Patrimoni Gastronòmic Català. A la Domus s’hi vol tractar el fet gastronòmic des del punt de vista del producte, amb una atenció especial en la gran varietat de productes autòctons que proporcionen a la gastronomia catalana la seva personalitat pròpia i diferenciada.

A la primera planta de l’edifici s’hi trobarà el vestíbul d’accés a la sala principal, un espai molt ampli, amb moltes finestres i parets de vidre per comunicar l’interior amb el paisatge de l’exterior que ofereix una vista panoràmica de la vila, l’església, el castell i la fortalesa.

En aquesta planta hi haurà tres espais per donar agilitat a l’activitat. Així, trobarem la botiga amb productes selectes que seran esposats com a peces de museu. Un altre sala està destinada a audiovisual a on es projectaran documentals sobre el producte i el paisatge com a complement de la informació.

El tercer espai de la primera planta està ocupat per la zona de tallers de cuina amb una capacitat màxima per a 20 persones, tot i que mitjançant portes correderes la sala pot modular el seu espai segons les necessitats.

L’arquitecte director de l’obra, Miquel Subirats, va explicar que «s’ha volgut donar la màxima flexibilitat, ja que la Domus oferirà un programa molt ric que plantejarà moltes situacions” afegint que “hem volgut que cada espai tingui un llenguatge que lligui les tres plantes. Hem conservat al màxim el que ja hi havia i sobre la marxa s’ha anat millorant el projecte inicial, buscant l’equilibri econòmic».

A la planta soterrània, on fins ara hi havia un magatzem, es fa un auditori vinculat a temes gastronòmics. El mobiliari que s’ha col·locat aporta una característica molt especial oferint una atmosfera molt tranquil•la. L’Alcalde d’Hostalric, Josep Frias, ha manifestat que «aquest auditori , amb capacitat per a 70 persones assegudes, és un espai aprofitat al màxim i que pot tenir d’altres usos com a auditori fent que aquesta sala doni molt de joc».

Al pis superior s’ha ubicat la zona de cuines i restaurant, un servei que estarà obert cada dia. Aquesta és una sala molt flexible ja que a més a més està pensada per fer presentacions, tastets o festes.

Text i fotos: Ajuntment d’Hostalric