L’Ajuntament de Vilobí d’Onyar aprova els pressupost municipal amb un increment del 15% d’inversions

Imatge del ple de l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar

Imatge del ple de l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar

La majoria de les inversions es destinaran a la Llar d’Infants i a l’escola, així com a la senyalització de la via pública, la xarxa rural pavimentada, al mateniment de lleres, i la posada al dia d’instal·lacions i maquinària tècnica diversa, a banda dels 6.000 euros destinats a pressupostos participats.

El Ple extraordinari de l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar celebrat aquest dimecres 24 de febrer ha aprovat, amb els vots favorables del Grup Municipal Independent (GMI) i l’abstenció del grup municipal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), el pressupost de l’any 2016, que és de poc més de 3,53 milions d’euros, el que representa un incrementent d’un 10% respecte l’exercici anterior.

Pel que fa a la xifra corresponent al capítol d’inversions s’augmenta més d’un 15%, d’on cal destacar les destinades a la Llar d’Infants i a l’escola, la senyalització de la via pública, la xarxa rural pavimentada, el mateniment de lleres, així com a la posada al dia d’instal·lacions i maquinària tècnica diversa.

Per altra banda, una de les principals novetats d’enguany són els 6.000 euros que es destinaran a pressupostos participats, per tal que siguin els mateixos veïns els qui decideixin la seva finalitat. Així mateix, també destaquen 22.850 euros que es destinaran a iniciar novament el procés d’elaboració del POUM, tal i com es va aprovar en la sessió plenària que va tenir lloc a Salitja el passat mes de gener.

Finalment, cal remarcar que pel que a fa les retribucions del càrrecs electes, es produeix un estalvi global de 15.800 euros, a banda de les quotes corresponents a la seguretat social.

L’Ajuntament de Vilobí d’Onyar compta amb una situació financera sanejada, amb una ratio legal del deute viu del 9,94%, molt per sota del llindar legal del 75%. Segons l’alcaldessa del municipi, Cristina Mundet, l’estudi de recursos realitzat aquests darrers mesos en l’organigrama de les àrees «ha permès optimitzar els serveis que es presten així com els costos per a les arques del consistori».