Tossa organitzarà el 25 de juny el 1er Festival de Rumba Catalana

L’Ajuntament de Tossa organitzarà enguany el 1er Festival de Rumba Catalana coincidint amb la Festa Major d’estiu de la localitat. Concretament, les actuacions es realitzaran el dissabte 25 de juny a partir de les 17 hores en el marc de la Platja Gran de Tossa.

Un dels motius que ha impulsat a fer aquest festival és perquè Tossa va ser un dels indrets on la rumba catalana va madurar i es va implantar amb més força. En aquest sentit, a mitjans dels anys seixanta hi va haver les actuacions a Tossa de Los Amaya, Moncho, Peret, El Chacho o Gipsy Kings, entre d’altres.

De fet, des de llavors sempre hi ha hagut rumba catalana a la població i el seu màxim exponent ha estat el grup local Rumba Tres. Precisament, l’Ajuntament vol aprofitar el festival per retre homenatge a Rumba Tres, pioners de la rumba-pop catalana -juntament amb artistes com Peret-, i amb cançons tan populars com No sé no sé, Señora o Perdido Amor.

El grup va protagonitzar l’any passat el documental Rumba Tres, de ida y vuelta, premiat en diversos festival nacionals i interncionals con el prestigiós festival internacional de cinema documental musical de Barcelona In-edit, on es va estrenar mundialment, obtinguent el premi del públic i el premi de la secció nacional.

Gràcies a l’èxit obtingut, el documental també s’ha projectat a països, com Xile i Brasil, i s’està negociant el visionat també a Grècia, Colòmbia o Mèxic. Pel que fa a nivell comercial, s’estrenarà el 22 d’abril en els cinemes.

Cal destacar que, a banda de Rumba Tres, el 1er Festival de Rumba Catalana de Tossa comptarà amb altres artistes de primer nivell, com Landry el rumbero, Drumba2, Revolución, Tumbaos i Sabor de Gràcia.

Platja

Platja Gran de Tossa

L’Ajuntament de Tossa ja ha començat a preparar l’esdeveniment i s’espera que sigui un gran èxit, tant de visitants com per les actuacions. El regidor de Festes de Tossa, Ignasi Sallés, afirma que «apostarem per realitzar anualment un festival de rumba catalana en el nostre municipi, en el marc incomparable de la Platja Gran de Tossa, emblema de la Costa Brava».

«Volem recolzar un gènere que és de la casa, un gènere que forma part del patrimoni cultural» i afegeix que «per nosaltres, Rumba Tres és un exemple que la rumba catalana està més present que mai. Creiem firmament en aquest projecte i volem donar-li totes les eines necessàries per aconseguir que Tossa sigui un referent amb aquest festival de música».