L’empresa Nora es fa càrrec de la recollida selectiva i de la deixalleria de Tossa

Consell Comarcal de la Selva

Consell Comarcal de la Selva

El Consell Comarcal de la Selva, a travès de l’empresa Nora, amplia el servei de la gestió de la recollida selectiva de residus a la població de Tossa de Mar a partir d’aquest dilluns, 15 de febrer. A més de l’ampliació del servei de gestió mediambiental que el Consell Comarcal de la Selva porta a terme a la població amb un increment del servei de recollida selectiva de residus s’hi incorpora el servei de deixalleria municipal.

Aquesta ampliació té com a objectiu completar mancances i adaptar els serveis als requeriments actuals del municipi. En el marc d’aquesta ampliació del servei de recollida i de la incorporació de la deixalleria, també es realitzarà una campanya de conscienciació ciutadana focalitzada en el reciclatge general i al bon ús dels nous serveis de recollida de residus i deixalleria municipal.

L’ampliació fa que el servei de recollida selectiva de paper/cartró, envasos i vidre del Consell Comarcal de la Selva es reforci amb l’adaptació a les necessitats del municipi planificant una temporada baixa, que anirà del 8 d’octubre al 7 d’abril; temporada mitjana, del 8 d’abril al 15 de juny i de l’1 de setembre al 7 d’octubre i temporada alta, del 16 de juny al 31 d’agost, amb circuits i freqüències de recollida diferenciades:

-Paper/cartró i envasos: del total de 113 contenidors es recolliran setmanalment una mitjana de 62 contenidors en temporada baixa segons el grau d’ompliment dels mateixos. En temporada mitjana i alta es recolliran els contenidors 2 i 3 cops per setmana.

-Vidre: del total de 57 contenidors es recolliran cada 3 setmanes una mitjana de 31 contenidors en temporada baixa segons el grau d’ompliment. En temporada mitjana es recolliran cada 2 setmanes, mentre que, en temporada alta, es realitzarà una recollida setmanal addicional dels 12 contenidors que més treballin.

Pel que fa a la deixalleria, l’Ajuntament de Tossa de Mar ha delegat la gestió del servei al Consell Comarcal. En el marc d’aquesta delegació hi ha previst un seguit d’actuacions com: un ajustament en l’horari de la instal•lació diferenciant un horari d’hivern i un horari d’estiu.

135.000 euros l’any

També s’implantarà un nou sistema informatitzat de registre de visites i la distribució de targetes identificatives amb codi QR per a tots els usuaris amb l’objectiu de professionalitzar encara més el servei. A més, es pintaran i adequaran les caixes i equipaments externs per renovar la imatge de les instal•lacions.

El Consell Comarcal aporta una persona de formació i suport durant els primers sis mesos per a la correcta posada en marxa del nou servei.

Amb aquesta ampliació, el cost del serveis de recollida selectiva de paper/cartró, envasos i vidre; i de deixalleria fixa serà d’uns 135.000 euros l’any.