El PSC vol desencallar la situació de la caserna de la Guardia Civil de Tossa

El candidat del PSC per Girona al Congrés de Diputats, Àlex Sáez, vol donar un ús públic a les casernes de la Guàrdia Civil que han quedat en desús o que ja no compleixen una funció que reverteixi cap als veïns dels municipis on estan ubicades. És el cas de les casernes de la Guàrdia Civil a Ripoll, Tossa de Mar i Portbou. El cap de llista socialista s’ha compromès a fer les gestions necessàries amb el Ministeri d’Interior perquè aquestes instal·lacions siguin reformades i donin un nou servei a la ciutadania.

«Aquests edificis han quedat obsolets i alguns es troben en molt mal estat. La rehabilitació dedificis generarà nova ocupació i reformar-los serviria per donar una sortida social a aquests immobles públics que han deixat daportar valor afegit a la societat». En molts municipis, són els mateixos ajuntaments els que reclamen des de fa temps la cessió de les casernes al municipi, «un motiu més per analitzar per separat cada cas i intentar buscar acords amb els diferents consistoris» ha manifestat Sáez.

A Tossa de Mar, diversos governs de l’Ajuntament han mantingut negociacions amb el ministeri de l’Interior per desencallar la situació. En aquest sentit, Sáez s’ha mostrat «disposat a fer dintermediari per buscar una solució», ja que Tossa reclama aquest equipament per ubicar-hi noves dependències municipals.