Santa Coloma destina el 0,5% de l’IBI a la protecció del medi natural

Ajuntament de Santa Coloma de Farners

Ajuntament de Santa Coloma de Farners

Amb la finalitat de protegir la fauna, flora i paisatge de Santa Coloma de Farners l’Ajuntament destinarà aquesta legislatura el 0,5% de la previsió d’ingressos per l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) a projectes de conservació del medi natural. Per aquest motiu, el pressupost municipal del 2016 inclou una partida de 18.700 euros.

«És un primer pas molt important», admet l’alcalde de Santa Coloma, Joan Martí, que assenyala que, tot i que la quantitat de diners no és molt elevada, els 18.700 euros consignats al pressupost permeten «portar a terme les primeres actuacions, i fer-ho amb voluntat de continuïtat».

L’acord, que es va aprovar en el ple de dilluns amb 8 vots a favor de l’equip de govern (ERC i MES), 7 vots en contra (CiU) i dues abstencions (PSC i CUP), és una primera concreció d’una voluntat política que es va plasmar en el moment de definició del cartipàs municipal amb la creació per primera vegada a Santa Coloma de la regidoria de Medi Natural.

«Considerem que el foment, la protecció de la fauna, de la flora i del paisatge natural del municipi és una activitat essencial per a la protecció del medi natural, de gran interès general i social i que redundarà en la millora de la qualitat ambiental» de Santa Coloma, explica Jordi Sitjà, regidor de Medi Natural. Recorda que el consistori ha redactat i desenvolupat l’Agenda 21 «amb l’objectiu d’impulsar un model de desenvolupament local sostenible que garanteixi el progrés social i econòmic del municipi, mantenint al mateix temps la integritat ecològica del seu territori».