La propera nit començan les retallades a la sanitat

A partir d’avui, l’horari d’atenció dels Centre d’Atenció Primària (CAP) de Blanes, Tordera y Malgrat de Mar serà cada dia, també els diumenges, de 8 del mati a 9 del vespre. Fora d’aquest horari l’atenció sanitària es farà a través del telèfon o bé presencialment als CAP de Pineda de Mar, o a les urgències dels hospitals de Calella i de Blanes. A les poblacions de la Selva interior, l’atenció es farà al CAP de Santa Coloma de Farners.

Josep Trias, gerent de la regió sanitària de Girona, a la que pertany l’Alt Maresme, ha explicat que el nou sistema ha de permetre millorar en eficiència, eficàcia i sostenibilitat. Aquests nou model sanitari, fruit de la crisi econòmica, ha provocat un augment de les protestes als municipis implicats.

A Malgrat, un centenar de persones van assistir a la concentració de protesta divendres passat davant del CAP. Entre els assistents hi havia l’alcaldessa de la població que s’ha mostrat bel·ligerant amb el nou sistema d’urgències de la comarca. Dissabte hi va haver una manifestació a Blaneses que va aplegar al voltan de 1.000 person i ahir es va fer una concentració davant del CAP del carrer Girona de Lloret de Mar.

Està previst que a la temporada d’estiu, a causa de l’augment de la població que es dóna en els municipis turístics, es reforcin els CAP de Lloret i de Malgrat les 24 hores i el Consultori de Tossa de Mar, que comptarà amb presència mèdica, fins a les 12 hores de la nit, segons ha manifestat Josep Trias.

Fora de l’horari d’atenció dels CAP de Salut caldrà trucar al telèfon 902 111 444 o al 112.

A més, a partir d’avui es tanca el servei de parts de Blanes i tots els naixements es faran a l’Hospital de Calella.