El president del Consell i els alcaldes d’Anglès i la Cellera han visitat les obres de la depuradora d’Anglès

Imatge de la visita / Consell Comarcal de la Selva

Imatge de la visita / Consell Comarcal de la Selva

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; l’alcaldessa d’Anglès, Astrid Deset; l’alcalde de la Cellera de Ter, David Sarsanedes, i el conseller comarcal, Josep Roquet, juntament amb els tècnics i el gerent de l’ens comarcal van fer el divendres 25 de setembre una visita d’obres a la depuradora d’Anglès. En el transcurs de la seva visita han pogut veure in situ quin és l’estat actual de les obres d’ampliació i remodelació de la depuradora.

Aquestes obres s’estan duent a terme amb l’objectiu de millorar el rendiment de la decantació secundària i l’eliminació de nutrients, per tal d’assolir els valors establerts per la normativa.
La depuradora d’Anglès va ser construïda el 2003 i actualment dóna servei al municipi d’Anglès, a la comarca de la Selva. Té una capacitat de disseny de 4.500 m3/dia i equival a 24.150 habitants.

Aquests treballs, finançats per l’Agència Catalana de l’Aigua ( ACA) tenen un cost superior al milió d’euros i es preveu que les obres estiguin enllestides l’estiu de l’any vinent.

L’ACA (l’Agència Catalana de l’Aigua) ha inclòs en el Pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya (període 2016-202) l’actuació de sanejament del nucli de la Cellera de Ter.