C’s acusa l’ajuntament de Tossa d’incomplir la Llei de Banderes

Balconada de l’Ajuntament de Tossa de Mar

La formació política Ciutadans (C’s) està duent a terme una campanya perquè els ajuntaments compleixin la llei, en aquest cas, la llei de banderes. El dirigent de C’s i portaveu de la formació a Girona, Fran Hervías, ha informat que s’han presentat una vintena d’instàncies a diferents ajuntaments de Girona que incompleixen la llei. «Calculem que només a Girona hi ha un centenar d’ajuntaments que incompleixen la llei.

 

C’s «lamenta que algunes formacions polítiques utilitzin els edificis públics per crear confrontació o per promoure la seva ideologia que no és compartida per la totalitat dels ciutadans. Els ajuntaments representen i han de representar a tots els ciutadans».

Segons Hervías, «no estem parlant de qüestions simbòliques sinó del compliment de la legalitat vigent, les lleis, agradin o no, s’han de complir» i ha recordat que «la llei de banderes ho deixa ben clar: la bandera espanyola ha d’onejar conjuntament amb la resta de banderes oficials».

Hervías, que es veí de Tossa de Mar, ha recordat a l’ajuntament de Tossa (governat pel PSC i un partit local) i a la resta de consistoris que «les sentències del Tribunal Suprem, Sala del Contenciós Administratiu de 24/07/2007 i del 14/04/1988 són de plena aplicació i creen jurisprudència, per tant, els ajuntaments que malgrat tenir coneixement d’aquestes sentències continuen incomplint la llei es pot considerar com a il·lícit penal de desobediència i prevaricació». Hervías ha recordat que “el Codi Penal estableix penes d’inhabilitació especial per a càrrec públic de fins a deu anys i multes de fins a 12 mesos”.

Demaran la intervenció del Delegat del Govern

Finalment, el dirigent de C’s ha anunciat que des de la seva formació «es demanarà al Delegat del Govern que insti als respectius ajuntaments a fer complir la llei de banderes, així com informar a la fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de les instàncies presentades amb la finalitat que la Fiscalia exerceixi l’acció penal contra els consistoris que, tot i tenir coneixement de la seva il·legalitat, continuïn incomplint la llei».

Els ajuntaments on s’han presentat les instàncies són: Tossa de Mar, Vidreres, Sils, Anglès, Santa Coloma de Farners, Riudellots de la Selva, Vilablareix, Llagostera, Cassà de la Selva, Quart, Flaçà, Sarrià de Ter, Celrà, Bordils, Torroella de Montgrí – l’Estartit, Pals, Palafrugell, La Bisbal d’Empordà, Palamós i Sant Feliu de Guíxols.