El Consell Comarcal de la Selva assumeix la gestió integral de residus de Sils

nora_sils

L’Ajuntament de Sils i el Consell Comarcal han realitzat una campanya informativa

Des de principis d’aquest mes d’agost el Consell Comarcal de la Selva ha assumit la gestió integral de residus de la població de Sils. Per això, des de ja fa uns dies el Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament silenc estan duent a terme una campanya de comunicació conjunta amb diversos punts d’informació que tenen com a objectiu fer coneixedors els veïns de la població d’aquesta nova delegació de tots els serveis de recollida a l’empresa comarcal NORA, SA, -en la qual hi estan representants 21 municipis de la comarca amb el Consell-.

Amb aquesta delegació de serveis al Consell Comarcal de la Selva, a través de l’empresa NORA, SA, l’Ajuntament de Sils pretén incrementar les ràtios de recollida selectiva, facilitar l’ús dels contenidors de reciclatge a tots els veïns i procurar alhora d’evitar el trànsit excessiu dels vehicles destinats al servei.

En aquest sentit, la tècnica de Medi Ambient del Consell Comarcal de la Selva, Mònica Peso, ha explicat : “Aquestes darreres setmanes ja s’han realitzat alguns canvis de forma progressiva a la població de Sils i els mateixos veïns i veïnes de la població han pogut veure’ls. De totes maneres, l’estrena completa del nou servei serà el dia 1 d’agost”. Els principals canvis en el servei de recollida de residus són els següents:

–  El canvi de model de contenidors de Resta que ara veénen equipats d’un pedal per obrir la tapa.
–  La substitució dels antics contenidors blau, groc i verd de 1000 litres per caixes de mésr capacitat
–  L’increment de les àrees de recollida selectiva per acostar-les més a totes les llars, tant al nucli com a les urbanitzacions.
– La incorporació de la recollida simultània de les fraccions Resta i Orgànica amb un vehicle bicompartimentat.