Manifestació a Arbúcies per evitar la pèrdua de les urgències i el servei d’ambulàncies

Foto: Ajuntament d’Arbúcies

Arbúcies continua lluitant per evitar el tancament de les urgències al Centre d’Atenció Primària i la supressió del servei d’ambulàncies. Tot i que la Generalitat de Catalunya ha comunicat oficialment a l’ajuntament l’eliminació d’aquests dos serveis en només set dies, 500 persones es van manifesta ahir pels carrers de la vila deixant clar que no volen ni poden renunciar a una sanitat pública, lliure i universal.

 

La Plataforma pel manteniment de les urgències al CAP d’Arbúcies ja ha assegurat que es seguiran fent accions durant l’agost i que no pensa renunciar ni rendir-se davant la política de retallades consumades del Departament de Salut.

La Plaça de la Vila ha sigut l’escenari final de la manifestació amb la lectura del manifest “Stop retallades socials”, que denuncia l’agrupació “dels serveis d’urgències en un punt o PAC (Punt d’atenció continuada) a Santa Coloma de Farners, englobant les ABS d’Arbúcies – Sant Hilari, Breda – Hostalric, Santa Coloma – Vilobí, Sils – Vidreres i Anglès – La Cellera en una ràtio de més de 663 km2 i 32.000 habitants censats, població que els caps de setmana/estiu pot superar abastament les 40.000 persones”. 

I més en un territori “amb unes característiques geogràfiques especials de carreteres secundàries o amb molts revolts, hiverns sovint amb glaç, segones residències amb grans urbanitzacions, cases de colònies i de pagès i envelliment important de la població per l’arribada de jubilats de les ciutats que vénen a viure en segones residències”.