Tossa tindrà un nou hotel amb encant a pocs metres de les muralles

L’Ajuntament de Tossa de Mar, en junta de govern local, ja ha atorgat la llicència municipal perquè es rehabilitin dos edificis del carrer Roqueta amb l’objectiu que es converteixin en un nou hotel de tres estrelles. Els edificis que es rehabilitaran estan ancorats al barri de Sa Roqueta, el barri dels pescadors de Tossa, que està situat fora muralles i que conserva tot el sabor d’un poble mariner que també es vincula amb el camp. Just davant del futur hotel es troba la masia de Can Ganga. La rehabilitació dels edificis té un pressupost de 386.186, 63 euros.

 

La propietària dels edificis, Sophia Maria Hanssen, creu amb les possibilitats d’aquest barri si les actuacions es dirigeixen cap a un turisme de qualitat, “un turisme que sàpiga apreciar l’encant dels carrers recargolats, amb racons enjardinats i que conservin les traces del pas del temps”.

En aquest sentit, l’objectiu que té Hanssen és dedicar els edificis a un hotel de poques habitacions i que la seva qualitat no depengui tant del número de estrelles, sinó de la forma respectuosa amb l’arquitectura, amb un servei de qualitat pels clients i adequat a l’ambient que “ha de tenir un barri tan encantador com aquest”.

El nou hotel disposarà de 7 habitacions, 2 recepcions, 3 terrasses, lounge, cafeteria, bodega-bar, sala de lectura, aparcament propi per als clients i un jardí que farà les delícies dels clients. Precisament, s’utilitzarà el jardí per a relacionar els dos edificis i crear un espai tranquil, desconnectat del carrer, per afavorir el relax dels clients. Entre els serveis de l’equipament, hi haurà climatització, TV, servei d’esmorzars, servei de bar, informació turística i caixa forta.

De la rehabilitació destaca que la façana es deixarà tal i com està per a preservar la imatge que es té de l’immoble i conservar la seva tipologia, color i composició dins del carrer. D’aquesta manera, es recuperarà aquest indret tossenc condicionant les façanes i edificacions existents i rehabilitant el seu interior. Com que la normativa ho permet, en una part de l’edifici s’aixecarà una planta més, però es farà amb els mateixos elements de pedra de l’edifici actual.

El regidor d’Urbanisme de Tossa, Francesc Nadal, afirma que “és d’agraïr que en temps de crisi hi hagi persones que apostin per Tossa i el seu desenvolupament sostenible. El nou establiment revitalitzarà aquesta part de la vila i contribuirà a la recuperació i millora de l’activitat econòmica i turística de la població”.

Edició: José Fernández –  Fotos: Ajuntament de Tossa de Mar