El ple del Consell aprova el cartipàs per als propers quatre anys

Foto: Consell Comarcal de la Selva

El Consell Comarcal de la Selva ha aprovat el cartipàs per als propers quatre anys en el ple celebrat ahir dijous 14 de juliol. Amb l’aprovació del cartipàs, el nou equip de govern del Consell, format per Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya, ha començat a funcionar amb alguns canvis respecte a l’anterior legislatura.

 

En el transcurs de la sessió plenària, el president del Consell Comarcal, Robert Fauria, ha explicat que en aquesta nova legislatura s’incorpora una figura política que liderarà els quatre grans departaments de l’ens comarcal i es redueixen tres vicepresidències. Aquesta reestructuració comportarà que només hi hagi una vicepresidència, que quedarà a mans de Jordi Orobitg, del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya.

D’altra banda, el nou president del Consell Comarcal de la Selva ha explicat que els quatre grans departaments comptaran amb una figura política que els liderarà. Aquesta figura és una novetat respecte a l’anterior mandat. Així, el responsable de Promoció i Desenvolupament Local Sostenible serà l’alcalde d’Hostalric, Josep Antoni Frias; el responsable del Departament de Serveis a la Ciutadania serà l’exalcalde de Sant Hilari Sacalm, Joan Garriga; el responsable del Departament d’Organització Interna serà el tinent d’alcalde de Lloret, Josep Valls, i , finalment, Jordi Orobitg, regidor d’ERC de Lloret de Mar, serà el responsable del Departament de Promoció i Desenvolupament Local Sostenible.

Aquesta nova organització de departaments es va introduir a mitjan de l’anterior legislatura però fins ara no tenien un referent polític. És per això, tal com ha explicat Fauria, que s’hi ha introduït aquesta figura. Amb tot, però, cada gran departament té diversos àmbits adscrits i que són liderats per altres consellers comarcals.

El ple extraordinari va servir també per establir el règim i la dedicació dels membres polítics de la corporació i el règim de retribucions i indemnitzacions. Els darrers punts de l’ordre del dia de la sessió plenària d’ahir van ser la creació de la comissió permanent del ple i el règim de delegacions, el nomenament dels representants als òrgans col·legiats d’ens participats pel Consell Comarcal i, finalment, el coneixement de les resolucions de Presidència en matèria d’organització comarcal.