La nòmina dels polítics d’Arbúcies passa de 61.000 a 169.000 euros l’any

El primer ple de la nova legislatura de l’Ajuntament d’Arbúcies va aprovar els sous del nou equip de govern, amb els vots en contra de tota l’oposició.

 

Aquest va ser el punt més qüestionat d’un ple on es va presentar també un cartipàs que augmenta les regidories de 14 a 24, va establir que la cadència dels plens serà mensual (el primer dimarts de cada mes a les 8 de la tarda), va nomenar tresorera a Amàlia Delgado, i va engegar una moció per mantenir les urgències al CAP d’Arbúcies.

Gairebé tots els acords es varen aprovar per unanimitat, però quan va arribar el vuitè punt de l’ordre del dia, l’assignació dels sous del nou equip de govern, el debat va pujar de to. Al final, la proposta va ser aprovada per vuit vots a favor i cinc en contra, els de tota l’oposició. L’alcalde, Pere Garriga, tindrà un sou de 2.100 euros nets, mentre que el primer tinent d’alcalde, Jaume Salmeron, rebrà 1.950 euros nets mensuals. La resta de regidors tindran una indemnització mensual de 900 euros.

«Volem canviar el model d’Ajuntament que hi havia hagut fins ara», va explicar Pere Garriga, quan l’oposició li va retreure que la nòmina s’incrementés un 178% i passés de 60.900 euros a 169.535 euros. «En l’última legislatura, molts dies no hi havia cap regidor ni l’alcalde a l’ajuntament. Es governava per correu electrònic o per telèfon. Ara volem governar des del poble. L’encert o el desencert del nostre model el demostrarà l’eficàcia de l’equip de govern. I el poble ens jutjarà d’aqui a quatre anys».

L’increment de la nòmina es produeix bàsicament perquè l’ex alcalde, Roger Zamorano, obtenia la part més gran del seu sou de la Diputació de Girona, on era vicepresident. Ara el sou de l’alcalde, molt inferior al que ingressava Zamorano, sortirà del pressupost municipal, i estarà per sota del mínim que aconsella la Federació Catalana de Municipis per un poble entre 5.000 i 10.000 habitants (40.000 euros bruts anuals). El sou brut de l’alcalde serà ara de 38.879 euros.

Edició: JFG – Foto: Ajuntament d’Arbúcies