El nou Consell Comarcal de la Selva es constituirà demà

El Consell Comarcal de la Selva es constituirà en un ple que se celebrarà demà dijous 7 de juliol a les dotze del migdia, a la sala d’actes de l’ens comarcal, a Santa Coloma de Farners. En aquesta ocasió i per als propers quatre anys d’aquesta nova legislatura, Convergència i Unió governarà amb Esquerra Republicana de Catalunya. El nou president del Consell Comarcal de la Selva serà Robert Fauria, tal com ja va confirmar fa uns dies des la federació nacionalista. El nou equip de govern liderat per Fauria estarà format per un total de divuit consellers, 12 de CiU i 6 d’ERC.

 

Els noms dels consellers que formaran part de l’equip de govern per part de Convergència i Unió són els següents: l’alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria; l’alcaldessa d’Amer, Alba Serra; l’alcaldessa de Vilobí d’Onyar, Olga Guillem; l’alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu; l’alcalde Sant Feliu de Buixalleu, Josep Roquet; la regidora de Maçanet de la Selva Natàlia Figueras; la regidora de Riudarenes Montse Serra; l’alcalde d’Hostalric, Josep Antoni Frias; l’alcaldessa de Brunyola, Anna Maria Mascort, i els regidors de Tossa de Mar Josep Antoni Hervias i Emili Oller.

Els sis consellers d’Esquerra Republicana que formaran part de l’equip de govern són: el regidor de Lloret de Mar Jordi Orobitg; la regidora de Vilobí Marta Contreras; l’exalcalde de Sant Hilari Joan Garriga; l’exalcalde de Riells i Viabrea Josep Maria Bagot; el regidor d’Amer Moisés Garcia i el tinent d’alcalde de Vidreres, Eduard Adrobau.

A l’oposició hi quedaran els consellers del PSC, els d’ICV i el grup d’Independents de la Selva.

El nou equip de govern que liderarà de nou Robert Fauria, després d’haver-ho fet durant els dos primers anys de l’anterior mandat, 2007-2011, tindrà diverses vicepresidències, però encara estan per concretar, ja que el ple de cartipàs es farà una setmana després de la constitució del nou Consell Comarcal, concretament el dia 14 de juliol.

D’altra banda, el ple de dissolució de l’actual Consell Comarcal tindrà lloc el dimarts 5 de juliol a les cinc de la tarda a la sala d’actes del Consell Comarcal de la Selva. Aquest serà l’últim ple que presidirà l’actual president en funcions, Jordi Gironès.