Joan Vila (CiU) és el nou alcalde de Bigues i Riells

D’esquerre a dreta: Manel Verdugo, Andrés Xofra, Marta Iglesias, Joan Vila, Alejandra Crespo i Josep Prat / Foto: Patricia Monge

Joan Vila (CiU) va ser proclamat nou alcalde de Bigues i Riells en el ple de constitució del nou Ajuntament, que es va celebrar el passat 11 de juny a la sala de plens de l’Ajuntament. «Agafo el consell que m’heu donat, de treballar. Que estareu atents i que demostrarem precisament que quan hem dit que tindríem mà estesa i que voldríem governar amb tothom, sigui realment així», va dir Vila. 

L’equip de govern està format per CiU, que governarà en minoria amb sis regidors: l’Alcalde Joan Vila, i els regidors Marta Iglesias, Josep Prat Francàs, Manel Verdugo, Alejandra Crespo i Andrés Xofra.  

 

«Hem parlat amb totes les forces, hem mostrat la nostra intenció de governar en minoria per arribar a pactes, estables si s’escau, a partir del treball i de la feina feta». 

Els regidors van votar en veu alta a la primera ronda i els resultats van ser els següents: Joan Vila (CiU) va rebre el vot de Joan Vila (CiU), Marta Iglesias (CiU), Josep Prat (CiU), Manel Verdugo (CiU), Alejandra Crespo (CiU) i Andrés Xofra (Ciu). Joan Moreno (PSC) va rebre el vot de Joan Moreno (PSC), Carolina Valverde (PSC), Marisol Rodríguez (PSC), Eva Bascón (PSC), Mateo González (PP) i Jordi Clua (ICV). El regidor Joan Josep Galiano, d’ERC, es va votar a si mateix.

Essent els noms dels regidors tretze i requerint-se set vots per obtenir la majoria absoluta i no havent-la aconseguit, s’ha proclamat Alcalde Joan Vila que encapçala la llista presentada per CiU i amb el suport dels representants del grup de CiU per haver aconseguit el major número de vots de la seva candidatura en les eleccions municipals del 22 de maig. 

Més participació i austeritat

 

Joan Vila, de CiU, té 43 anys i és pagès. Està divorciat i té 2 fills, un de 12 anys i un de 16. Va entrar a les llistes del seu partit l’any 2003, com a número 6, amb les carteres de medi ambient i esports. L’any 2007 va passar a encapçalar la llista municipal de CiU. Des del 2008, Vila és conseller nacional de CDC i, des del 2009, vicepresident comarcal de CDC. 

L’equip de govern està format per l’alcalde Joan Vila, i els regidors Marta Iglesias, Josep Prat Francàs, Manel Verdugo, Alejandra Crespo i Andrés Xofra. «L’avantatge que tenim és que l’equip es creu i està conscienciat amb el projecte”, diu Vila. “Hem creat el grup en base a un projecte i ara hem d’aplicar-lo a la governabilitat», apunta. Tot i que CiU comença el mandat en minoria, té la intenció de «consolidar un pacte estable amb alguna força política si el treball ens hi porta. En la negociació del pressupost, per exemple, és quan es podria forjar un pacte estable», concreta.  

Segons Vila, les prioritats del nou equip de govern es basen en “conèixer la situació actual de l’Ajuntament i aplicar les prioritats bàsiques del programa, sobretot els temes de la participació de la gent i l’austeritat”, assegura. “Volem crear estructures de participació i canviar una mica la relació del ciutadà amb l’Ajuntament”, explica. 

El nou alcalde de Bigues i Riells valora molt positivament els resultats obtinguts en les darreres eleccions municipals i posa èmfasi en “la pluralitat que hi ha hagut en els resultats, i en el suport que hem tingut CiU, que ha estat el més gran que s’ha tingut mai en valor absolut a Bigues i Riells”, subratlla.