Èxit de participació del Talleret de la Ratafia celebrat a Santa Coloma de Farners

El talleret es va fer el passat dissabte, 25 de juny, al parc de Sant Salvador de Santa Coloa de Farners i va estar organitzat per la Confraria de la Ratafia amb la col·laboració de l’Ajuntament. Van participar més de 40 persones que van poder elaborar la seva ratafia fent servir la recepta del 30è aniversari del concurs i la festa de la ratafia, una recepta que ha estat ideada des de la Confraria de la Ratafia amb motiu d’aquest aniversari. Els participants no eren només de Santa Coloma ja que també hi van haver de Palafolls, Blanes, Ripoll, Girona i altres pobles de la comarca de la Selva. Al final del talleret es va lliurar un diploma a tots els participants.

En el marc del talleret també es va fer una xerrada sobre «El món de l’alcohol i les herbes a les cultures» que va anar a càrrec d’Eduard Casas. En aquesta xerrada, Casas, va fer un repàs als costums dels animals i l’home, des d’una vessant antropològica, en el consum d’herbes i alcohol, i també va remarcar el risc dels consums problemàtics.

Ratafia sense alcohol

A més a més, Josep Mascaró, va presentar el refresc de ratafia, el qual, van tastar els assistents al talleret. Es tracta d’una beguda sense alcohol que té diferents aplicacions: per fer gelats, per aplicar a la cuina o a la pastisseria, entre d’altres. Aquesta beguda obre un nou camp en el món de la ratafia sense alcohol que està especialment adreçat  a nous públic com els infants, la gent gran o les persones que no veuen begudes que contenen alcohol.  Al costat de la infusió de la ratafia, el refresc de la ratafia és una iniciativa que amplia el màgic món d’aquesta beguda feta amb herbes remeieres.

El Talleret de la Ratafia, és el primer acte del que serà el concurs i la Festa de la Ratafia que es celebra el mes de novembre i que enguany arriba a la 30ena edició. Des de fa temps, Santa Coloma de Farners, està posicionada com la capital catalana de la ratafia, lloc merescut arran de la participació unànime de tot un poble davant d’una festa molt estimada per tots els colomencs i colomenques que d’una manera o un altre s’impliquen en la festa.

La botiga l’Espígol de Santa Coloma va col·laborar amb el talleret aportant les herbes i les especies que es van fer servir per elaborar la ratafia.

Edició: José Fernández – Fotos: Confraria de la Ratafia