Una nova caminada del SELWA dóna a conèixer les plantes d’Amer i del riu Brugent

El passat 12 de juny va tenir lloc la divuitena caminada guiada per descobrir el patrimoni de l’aigua de la Selva. Aquesta vegada les protagonistes van ser les plantes que es fan a les ribes del riu Brugent a Amer. De la mà d’en Lluís Vilar, professor titular de Botànica de la UdG, els assistents van poder descobrir les seves característiques, les seves propietats, les aplicacions, i en particular es va fer referència a totes aquelles plantes que s’utilitzen en l’elaboració de la ratafia. 

La caminada, a la qual van participar unes 80 persones, va ser coorganitzada pel projecte SELWA, l’ajuntament d’Amer, el Consorci Ter-Brugent i el Grup Excursionista Esquelles. Guiats pels membres del grup Esquelles, l’itinerari va resseguir les ribes de riu Brugent (ruta senyalitzada amb marques blaves de pintura) fins a l’aiguabarreig amb el riu Ter i l’embassament del Pasteral (podeu veure el recorregut en aquest enllaç).

Les pluges continuades dels dies anteriors van permetre gaudir d’una imatge espectacular de tots dos rius (Ter i Brugent) amb un cabal notable. Al llarg del recorregut es van observar diverses espècies vegetals que han estat emprades des d’antic per les seves propietats medicinals o per a d’altres usos com l’elaboració de la ratafia. La tornada es va fer per la Via Verda fins a l’antiga estació d’Amer on els assistents van poder gaudir d’un aperitiu cortesia de l’ajuntament d’Amer.

Més informació: www.floracatalana.net flora de les comarques nord-orientals de Catalunya; etnobotànica i a www.termcat.cat/ terminologia especialitzada catalana