El patronat de l’Orquestra Jove de la Selva fa un balanç positiu de les activitats realitzades durant l’any 2014

Membres de l'Orquetra Jove de la Selva, durant una de les colònies

Membres de l’Orquetra Jove de la Selva, durant una de les colònies musicals

L’Orquestra Jove de la Selva ha fet un balanç molt positiu de l’any 2014, en el transcurs de la reunió que van mantenir els membres del Patronat a la seu del Consell Comarcal de la Selva, el passat dijous 12 de febrer.

En el transcurs d’aquesta sessió ordinària es va fer palès que aquesta Orquestra està vivint un dels seus millors moments des que va ser creada, ara fa 14 anys, amb l’objectiu que tots els joves de la comarca que sortien de les escoles de música hi tinguessin cabuda.

Durant el passat exercici es van realitzar 64 assajos a Vilobí d’Onyar, Santa Coloma de Farners i Maçanet de la Selva i un total de 12 concerts. Actualment, l’Orquestra compta amb 108 participants repartits en cinc orquestres: inici corda, inici vent, corda, big band i ensamble de guitarres. A l’igual que els anys anteriors, durant l’any 2014 varen realitzar diverses col•laboracions benèfiques: una amb La Marató i l’altre per als nens malalts de Santfilipo, a més de 3 assajos oberts al públic als pobles on van realitzar els assajos. A aquestes activitats també cal sumar-hi la realització d’unes colònies musicals i una estada “Màster Músic” amb la participació d’uns 60 participants, alguns d’ells de fora de l’Orquestra Jove de la Selva, i un cap de setmana de treball d’inici de curs.

Pel que fa a les activitats d’intercanvi, enguany se’n va realitzar una d’ensembles de guitarra entre Girona, Perpinyà i l’Orquestra Jove de la Selva.

Durant tot l’any també es varen mantenir diverses reunions amb directors i caps de corda, pares, així com institucions i el mateix Consell Comarcal de la Selva.

El responsable de l’Orquestra Jove del Consell, Xavi Amat, ha explicat que, a banda de totes les dades de l’exercici passat, cal tenir molt en compte les dues proves que es van fer al juny i al setembre per accedir a l’Orquestra.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha valorat molt positivament la trajectòria que porta l’Orquestra i ha assegurat que “sens dubte ha superat les expectatives inicials”. En aquest sentit, ha assenyalat que “ha superat amb escreix els objectius pels quals va ser creada i s’ha consolidat com una de les orquestres més importants de les nostres contrades”. Balliu, a més, ha recordat que “som un Consell Comarcal que hem estat capaços de crear la nostra pròpia orquestra amb nois i noies de tota la comarca”.

Actualment, l’Orquestra compta amb un total d’11 ajuntaments de la comarca de la Selva –aquest any s’hi ha incorporat Vidreres- i el Consell Comarcal de la Selva.