Pere Garriga s’estrena com a alcalde d’Arbúcies amb el suport d’Entesa i del PSC

Els membres del nou Ajuntament d’Arbúcies

Pere Garriga ha sigut investit aquest matí com a nou alcalde d’Arbúcies amb els vots del seu grup, Entesa per Arbúcies, i del regidor del Partit Socialista de Catalunya (PSC), Antoni Ronda, que també formarà part del govern en els propers quatre anys. La proclamació de Garriga com a batlle tanca l’etapa de vuit anys de govern d’Esquerra Republicana amb el fins ara alcalde Roger Zamorano, però no la dinàmica dels governs de coalició, una constant que es ve repetint des del 2003.

Garriga serà el tercer alcalde d’Arbúcies des de la restitució dels ajuntaments democràtics al llunyà 1979, succeint a Jaume Soler i al mateix Zamorano al capdavant d’un consistori renovat, amb set regidors que per primera vegada exerciran de càrrecs públics.

“La crisi que patim és molt greu i hem de treballar activament per les persones que més la pateixen”, ha proclamat d’inici el nou alcalde en un discurs en què ha desgranat altres prioritats d’aquest nou mandat referents a la seguretat, a la gestió municipal, a un nou finançament per als governs locals, a la mobilitat i a un nou pla de ordenació urbana amb la ciutadania, entre d’altres. No obstant això, ha reconegut que la crisi obligarà a “una nova forma de gestionar l’ajuntament, fer més amb menys”, i ha refermat la voluntat del govern per la proximitat: “estarem al peu del carrer”.

Jaume Salmeron ha obert les portes de l’ajuntament a la ciutadania assegurant que “aquesta no és la casa de l’Entesa si no la casa de la vila” i ha emplaçat al poble a “recuperar l’orgull de ser arbuciencs”. Antoni Ronda ha instat tots els partits a oblidar les diferències d’anteriors legislatures i ha explicat la seva entrada al govern “per la responsabilitat del moment, per la il·lusió que té Entesa i perquè crec que puc aportar molt més des del govern que a l’oposició”.

Precisament des de l’oposició, Joaquim Bohils (CiU) ha avançat que el seu grup farà un “treball honest i compromès amb la gent d’Arbúcies”, a més d’estendre ponts de diàleg amb el govern en aquells temes essencials per Arbúcies. Joaquim Santos (ERC) ha fet una severa autocrítica dels resultats obtinguts pel seu partit en les darreres eleccions, i ha argumentat el vot en blanc: “només vam demanar a Entesa una cosa, mantenir el projecte de l’illa de Can Delfí i que no es perdin les subvencions, però no ens han ni contestat”, una afirmació que ha tingut resposta per part del nou soci de govern, Antoni Ronda, que ha subratllat que “no es permetrà perdre cap subvenció referent a aquest tema”. El més crític amb Entesa ha sigut Pau Castanyer (CUPA), que ha denunciat amb vehemència les promeses d’aquest partit al llarg de la campanya electoral.

L’acte s’ha iniciat amb la constitució de la mesa d’edat amb Bohils i Ronda com a representants més jove i veterà, respectivament. Després de comprovar les credencials de tots els regidors electes s’ha procedit al jurament dels edils i a la votació secreta de l’alcalde (vuit vots a favor per Pere Garriga, tres per Joaquim Bohils i dos vots en blanc d’Esquerra i CUPA), que ha acabat amb una salva d’aplaudiments del centenar de persones que han omplert la sala de plens a vessar.

La sessió ha finalitzat amb l’himne nacional de Catalunya, Els Segadors, tot i que abans Garriga ha tingut un gest molt bonic amb tots els regidors que deixen la política activa i, especialment, amb el fins ara alcalde Roger Zamorano, present a la sala, agraint-los la feina feta i la dedicació envers el poble d’Arbúcies.

Foto: Ajuntament d’Arbúcies