L’Ajuntament de Caldes de Malavella aprova el reglament de concessió d’ús dels horts ecològics

Ajuntament de Caldes de Malavella

Ajuntament de Caldes de Malavella

L’Ajuntament de Caldes de Malavella ja disposa del reglament que regirà el funcionament dels horts urbans ecològics, uns terrenys de propietat municipal situats a Can Solà Gros I que l’Ajuntament està habilitant per a aquest ús.

Es dividirà el terreny en 10 parcel·les de 60 m2 cadascuna, la meitat de les quals es reservarà a persones amb risc social, centres educatius i entitats. Aquest any el consistori té una partida de 15.200 euros per fer una tanca perimetral, construir-hi barraques, fer una instal·lació de reg gota a gota i comprar les eines i productes necessaris, entre altres actuacions. Si l’experiència té èxit, es disposaran 6 parcel·les més als interessats.

Aquest és un nou pas de l’Ajuntament que la primavera passada va organitzar un curs d’hort ecològic inclòs dins del Pla d’Inclusió i Ciutadania, finançat pel Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

El Consorci de Benestar Social de la Selva ha estat fent actuacions a diversos municipis de la comarca en coordinació amb els consistoris. L’Ajuntament de Caldes de Malavella hi ha participat activament i va aconseguir portar al nostre municipi, a part del taller d’hort ecològic, el curs d’Ocupabilitat.