Comencen les obres del carrer Camprodon d’Arbúcies, valorades en 1,27 milions d’euros

Ajuntament d'Arbúcies

Ajuntament d’Arbúcies

Després de tres anys de restriccions econòmiques, l’equip de govern, format per Entresa per Arbúcies i PSC, pot començar a portar a terme la millora i remodelació dels carrers més importants del poble.

Alguns d’ells estaven en un estat deplorable i arranjar-los era un dels objectius que figuraven a l’agenda de l’Ajuntament. Les grans obres van començar ja a la Travessia del Montseny, al carrer Montseny i a un tram del Castell. Però després s’ha continuat treballant amb l’asfaltat del Germana Assumpta i el carrer Sant Jaume. Tot això abans d’afrontar l’obra més gegantina: la reforma del Camprodon.

Les obres del carrer Camprodon comencen aquesta setmana. L’Ajuntament ha aconseguit un consens majoritari entre els veïns i comerciants i ha trobat les vies de finançament. En el projecte es contempla una vorera amplíssima, de dos metres i mig, a cada costat de carrer. Per deixar-la ben neta i afavorir el pas de les persones s’hi ha tret els entrebancs, com els fanals i els arbres que s’han posat a la zona d’aparcament.

Google Earth

Google Earth

Després, a cada costat, hi haurà una zona d’aparcament i/o terrassa ben àmplia pel comerç, bars i restaurants. I, al mig, una zona àmplia de circulació. S’han previst els passos de vianants necessaris i es vol millorar l’àrea de contenidors. La zona d’aparcament de la Fonda Ayats també s’asfaltarà. A més a més, es farà nou el clavegueram gairebé a la meitat del carrer i els fils de l’electricitat es trenaran a les façanes, deixant una imatge visual immillorable.

També s’ha pensat en la sortida dels vehicles del carrer Sorrall, ara dificultosa. S’evitaran els problemes generats per les pluges i es posaran reixes a banda i banda. També s’engrandeix la placeta dels encantats, com un dels punts de trobada històric de la gent del poble. Tot aquest procés s’ha fet amb l’aportació de les persones que viuen o que tenen un negoci al carrer Camprodon. Això ha permès a l’Ajuntament tenir el consens necessari per remodelar aquest espai d’Arbúcies i significar-lo després de prop de cinquanta anys sense fer-hi cap actuació important.

El cost inicial de l’obra és d’1.274.000 d’euros, que es pagaran majoritàriament amb diners provinents de subvencions i la resta de fons propis municipals. Les aportacions venen a través del Pla de Barris amb 684.000 euros, del Pla Únic d’Obres i Serveis amb 410.000 euros i de l’aportació del Consistori amb 180.000 euros El 2014 hi va haver 400.000 euros al Pressupost municipal i la resta aniran a aquest any. Amb aquest projecte i aquest finançament cap veí haurà de pagar diners de la seva butxaca per fer l’obra.

La remodelació es començarà per la part de baix al costat dret, fins a la meitat del carrer, a la travessia Vicenç Bosch i després és continuarà al costat esquerre. Una vegada finalitzades aquestes obres es farà el mateix a la part de dalt, fins a la cruïlla del carrer Sorrall. I finalment s’afectarà el carrer del Pont, que també és remodelarà. D’aquesta manera es garanteix que sempre hi hagi circulació al Camprodon i la meitat dels aparcaments actuals en funcionament.