La biblioteca de Lloret acull una exposició del fotogràfies del Dalí més mediàtic

La sala d’exposicions de la biblioteca de Lloret de Mar acull des d’avui i fins el 10 de gener una exposició que mostra el Dalí més mediàtic.

Organitzada de forma conjunta entre la Diputació, el Patronat de Turisme i l’Agència EFE, l’exposició Dalí, breaking news, commemora els 40 anys de la inauguració del Museu Dalí de Figueres, els 25 anys de la mort de l’artista I el 75è aniversari de la inauguració de l’agència EFE.

L’objectiu de l’exposició és analitzar la figura de Salvador Dalí des del punt de vista del periodisme i de la seva habilitat innata per convertir-se en el focus d’atenció de la premsa. La teatralitat amb la que el pintor es presentava davant dels fotògrafs generava fotografies úniques que demostren una forma de presentar-se al món i que ha perdurat anys després de la seva mort.

La mostra està formada per 75 imatges en què Salvador Dalí n’és el protagonista, provinents del fons de l’Agència EFE i que van realitzar diferents fotògrafs. El visitant constatarà en aquesta exposició la faceta mediàtica de Dalí, que era capaç d’aparèixer en totes les seccions d’un diari.

Ajuntament de Lloret

Ajuntament de Lloret

És per aquest motiu que les fotografies de l’artista escollides per a la mostra s’agrupen en 6 apartats propis d’un diari i dels que Dalí en va ser protagonista: cultura, política, societat, ciència, internacional i media. Al llarg d’aquests àmbits, l’espectador podrà conèixer i apropar-se a la figura de Dalí i ser testimoni de la seva natural teatralitat a l’hora de relacionar-se amb el món.

L’exposició consta de 40 imatges en diferents formats i d’una col·lecció de 35 fotografies més que es podran visualitzar a través d’una pantalla tàctil. A més, la mostra inclou l’entrevista que el programa A fondo de TVE va fer a l’artista i que va ser emesa el 27 de novembre del 1977; és d’aquesta entrevista d’on s’ha extret la informació i les cites de Salvador Dalí que hi ha en els sis àmbits de l’exposició.

Les fotografies posen de manifest que Dalí es sabia envoltar sempre de personalitats de tots els àmbits, i que gràcies al seu carisma, sempre sabia aparèixer en els mitjans de comunicació com una estrella. En definitiva, una mostra que retrata el Dalí que van veure els periodistes i que, segons el regidor de Cultura, Arseni Frigola, ens permet un nou apropament a la figura de Salvador Dalí, el del personatge mediàtic.