6.458 persones van votar a Lloret pel 9N

Arxiu

Arxiu

6.458 persones van votar a Lloret el passat diumenge pel 9N. Una xifra que és un èxit, segons Lloret per la Independència i el Govern municipal. La jornada es va desenvolupar sense incidents i amb total normalitat.

Dels 6.458 vots a Lloret, 5.015 van ser per al «Sí / Sí», 608 per al «Sí / No», 394 per al «No» i 441 van ser nuls o en blanc.

La coordinadora de l’ANC a la vila, Anna Maria Boix, reconeix que era una incògnita saber com respondrien els veïns de Lloret, donada la diversitat del municipi, però assegura que finalment la participació ha estat elevada.

La xifra és molt similar a la participació que hi va haver a les últimes eleccions europees. L’alcalde, Romà Codina, en fa una bona valoració, tenint en compte que la consulta no era vinculant.

Ara, segons l’ANC i l’alcalde, caldrà esperar que el Govern de la Generalitat mogui fitxa i tant Lloret per la Independència com el batlle esperen que es generi alguna acció més contundent i que permeti a la ciutadania expressar la seva voluntat de manera vinculant.

Aquesta setmana totes les territorials de l’ANC tenen reunions per fer valoració de la jornada i decidiran el seu full de ruta en els propers dies, quan el president Artur Mas hagi decidit quin és el proper pas.

Text: Nova Ràdio Lloret