Estrena del nou observatori meteorològic d’Arbúcies

Foto: Ajuntament d’Arbúcies

L’observatori meteorològic d’Arbúcies ja té web municipal. Aquest espai permet consultar en temps real les dades de l’observatori relatives a la temperatura, la pluja, la velocitat i la direcció del vent, i la humitat relativa, a més d’un cercador que troba qualsevol d’aquests paràmetres des de l’1 de gener del 2010. La web està preparada per incloure imatges dels fenòmens relacionats amb la meteorologia a Arbúcies i inclou una previsió del temps que farà al municipi en els propers vuit dies, segons el Servei Meteorològic de Catalunya – Meteocat.

Aquesta nova web pot ser una bona eina de consulta per a tots els veïns i els aficionats a la meteorologia, a més de constituir una base de dades important per a possibles estudis relacionats amb qualsevol dels paràmetres inclosos en l’observatori, com la disponibilitat i l’aprofitament de l’aigua a la conca del Tordera, per posar un exemple.

L’estació meteorològica municipal està situada al Passeig Dr. Carulla, concretament a la terrassa de l’Institut Montsoriu. Aquest aparell té la mateixa tecnologia que l’utilitzada pel Servei Meteorològic de Catalunya en més de 160 estacions repartides pel territori. Consta d’un pluviòmetre, termòmetre, higròmetre, anemòmetre i penell, a més dels dispositius electrònics necessaris per a l’enregistrament digital de les dades, que s’actualitzen cada deu minuts.