La Diputació subvenciona la instal·lació de calderes de biomassa a Maçanet de la Selva y Caldes de Malavella

Caldera de biomasa

Caldera de biomassa

La Diputació de Girona destinarà 385.000 per subvencionar lainstal·lació de vuit calderes de biomassa en municipis gironins, entre ells Maçanet de la Selva i Caldes de Malavella.

El vicepresident de la institució i diputat d’Acció Territorial, Miquel Calm, ha manifestat la seva intenció que el 2015 es pugui ampliar aquest ajut a més municipis.

Aquestes subvencions s’emmarquen en un pla que té com a objectiu que els ajuntaments puguin substituir les tradicionals calderes de gasoil per calderes de biomassa. Els avantatges de fer servir la biomassa com a combustible són múltiples ja que afavoreix la sostenibilitat i autonomia energètica dels territoris. El fet que sigui un combustible que s’obté del bosc, permet mantenir net el sotabosc, la qual cosa és clau per a la prevenció d’incendis.

A més, l’ús d’aquest combustible reforça el teixit econòmic, ja que obre un nou sector que crea ocupació. A tot això també s’hi afegeix que es tracta d’un combustible renovable, a diferència dels combustibles fòssils. «La biomassa és un recurs energètic nostre, de proximitat i sostenible mitjançant una gestió forestal adequada», ha assenyalat Calm.

Font: Diputació de Girona

Font: Diputació de Girona