ICV-EUiA d’Hostalric reclama a Adif que arregli els accessos de l’estació de tren

Foto: ICV-EUiA d'Hostalric

Foto: ICV-EUiA d’Hostalric

El grup municipal d’ICV-EUiA d’Hostalric ha denunciat l’estat de deixadesa de l’estació d’Adif al municipi i la irresponsable gestió del seu manteniment «que posa en perill, com ja ha passat algunes vegades, la gent d’Hostalric que agafa el tren al municipi» afirma el regidor i portaveu de la formació Francisco Martínez.

Foto: ICV-EUiA d'Hostalric

Foto: ICV-EUiA d’Hostalric

Així mateix, sosté que la situació no ha canviat, tot el contrari, des de fa més de tres anys «en què ja patíem les filtracions d’aigua als accessos i passadissos». A més de les humitats, fa més de dos anys s’hi va afegir que uns lladres van sostraure els passamans d’acer inoxidable de les rampes d’accés al túnel subterrani.

«Aquesta combinació ens deixa unes instal·lacions insalubres. És inacceptable haver de conviure entre humitats i pudors, amb el risc de caigudes quan l’aigua de les filtracions es congela a les rampes d’accés al pas subterrani, i a més, no tens a on agafar-te, ja que es van endur els passamans fa dos anys i Adif encara no els ha reposat».

Foto: ICV-EUiA d'Hostalric

Foto: ICV-EUiA d’Hostalric

El grup municipal d’ICV-EUiA ha reclamat reiteradament al govern d’Hostalric, de CiU, via precs i preguntes al ple de l’ajuntament des d’abril de 2012, desembre de 2012, febrer de 2013, abril
de 2014 i juliol de 2014, sense que Adif hagi respost afirmativament als requeriments de l’ajuntament. Per aquesta raó, ha assegurat que presentaran una moció perquè es discuteixi al
Consell Comarcal i a la comissió de territori i sostenibilitat del Parlament.

D’altra banda, la formació ecosocialista d’Hostalric va presentar fa uns mesos una moció al ple
de l’ajuntament per demanar al Govern de Catalunya que s’aturin trens de mitja distància al
municipi. Aquesta moció ha estat registrada al Parlament, el passat mes de juliol, per valorar
la millora del transport públic i l’accés dels usuaris de La Selva interior a aquests serveis. És
previst que la moció es votarà en la comissió de Territori i Sostenibilitat el 8 d’octubre.

El diputat d’ICV-EUiA per Girona, Marc Vidal, ha recordat que «per promoure l’ús del transport públic cal creure-hi, i això només ho aconseguirem quan hi destinem els recursos necessaris perquè sigui el màxim d’eficient, alhora que ha de tenir un preu assequible per a la majoria de la població i unes instal·lacions i infraestructures segures i en bones condicions».