El Consell Comarcal organitza enguany el transport de 1.900 escolars de la Selva distribuïts en 59 rutes

Foto: Consell Comarcal de la Selva

Foto: Consell Comarcal de la Selva

El curs 2014/2015 ha començat amb tota normalitat a la comarca de la Selva aquest dilluns, 15 de setembre. Enguany, el Consell Comarcal de la Selva organitza el transport d’un total de 1.900 alumnes que es reparteixen en 59 rutes de transport. D’aquests alumnes, 930 utilitzen el servei de forma gratuïta i la resta de pagament.

D’aquests 970, un total de 283 alumnes tenen ajut del 50 o el 100% per necessitats socioeconòmiqes i un total de 215 usuaris estan becats amb un 50% per germans.

Pel que fa als alumnes que utilitzaran el menjador escolar dels centres gestionats pel Consell Comarcal de la Selva, aquest curs són un total de 2.985 nens, que representen un 10% més que a l’inici del curs passat. Quant a les ajudes de menjador, d’un total de 1.936 peticions s’han concedit 1.272 amb un import inicial de 870.000 euros.

Enguany, el Consell Comarcal de la Selva gestiona el mateix nombre de menjadors escolars que el curs passat, concretament un total de 25 escoles i llars d’infants. Pel que fa respecte a la infraestructura d’aquests centres és gairebé idèntica a la de l’any anterior ja que no hi ha hagut gaires variacions. Només l’escola Sa Forcanera –que obrirà pròximament- inclourà cuina per preparar els àpats in situ.

De moment, però els alumnes d’aquesta escola disposen d’un office i el menjar és transportat. Finalment, pel que fa als instituts, l’ens comarcal gestiona únicament i exclusivament el menjador del de Santa Coloma de Farners perquè la resta de centres de secundària continuen amb jornada compactada, sense servei de menjador.