Pacte de CiU i PSC per governar el Consell Comarcal de la Selva

Foto: Consell Comarcal de la Selva

Foto: Consell Comarcal de la Selva

El grup de Convergència i Unió (CiU) del Consell Comarcal de la Selva ha arribat a un acord amb el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) per governar aquest ens. Aquest acord entre ambdues formacions té com a principal objectiu tirar endavant tots els projectes que s’estan duent a terme a la comarca.

El pacte també preveu que alguns dels set consellers socialistes que actualment hi ha a l’ens comarcal formin part de la Comissió Permanent del Ple i assumeixen responsabilitats en algunes de les àrees de l’ens comarcal. Així ho ha confirmat el president de l’ens, Salvador Balliu, aquest dilluns al matí.

Amb aquest nou pacte entre Convergència i Unió i el Partit dels Socialistes, l’equip de govern del Consell Comarcal estarà format per un total de 19 consellers (CiU-PSC) dels 33 que formen el ple del Consell.

El portaveu del PSC a l’ens comarcal, Martí Nogué, ha manifestat: «Hem pres aquesta decisió pel bé de la comarca i dels seus ciutadans». Tal com ha assenyalat Martí, «des que Balliu va assumir la Presidència –l’abril de 2013- ha hagut de prendre un seguit de mesures i decisions que en moltes ocasions de ben segur no li han estat fàcils però les ha pres i no li ha tremolat la mà. Per això, des del PSC hem vist amb molt bons ulls l’oferta que el mateix president ens ha fet».

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha manifestat el seu agraïment a la formació socialista per voler accedir a cogovernar el Consell en un moment com l’actual. En aquest sentit, tal com ha dit Balliu «conec el tarannà i la manera de treballar del portaveu socialista i sabia que, per sobre de tot, prioritzaria la comarca i ha estat així”. En aquesta línia Balliu ha assenyalat que «la seva entrada permetrà que la feina la puguem tirar endavant entre més persones perquè en els darrers mesos els consellers de CiU hem hagut d’assumir les àrees del consellers d’ERC, que varen sortir a finals del mes de juliol de l’equip de govern».

Nou cartipàs de l’ens comarcal

Amb l’entrada del grup del PSC a l’equip de govern, alguns dels consellers assumiran responsabilitats en diferents àrees. Així, tal com ha explicat el mateix president de l’ens selvatà, el portaveu dels socialistes, Martí Nogué, es converteix en el nou vicepresident de l’ens comarcal i, alhora, serà el conseller responsable del departament de Serveis a la Cutadania; paral·lelament assumirà les àrees de Serveis Tècnics i Gestió Tributària.

Pel que fa al Departament de Promoció i Desenvolupament Social i Sostenible, Manel Roqueta serà qui el liderarà i, paral·lelament, serà el responsable de les conselleries de Desenvolupament Turístic i Cultura. Pel que fa a les conselleries de Sostenibilitat i Territori, serà José Manel Verde qui assumirà aquesta àrea. La conselleria d’Esports anirà a càrrec del conseller José Fernández Celada, i finalment la de Noves Tecnologies serà responsabilitat d’Enric Nualart Capdevila.