El president del CCS visita a Riudarenes el camp de treball per a joves de Can Moragues

Foto: Consell Comarcal de la Selva

Foto: Consell Comarcal de la Selva

El president del Consell Comarcal de la Selva (CCS), Salvador Balliu acompanyat de la coordinadora territorial de Joventut de la Generalitat de Catalunya a Girona, Anna Prior; de l’alcalde de Riudarenes, Jordi Gironès i del conseller de Joventut, Emili Oller ha visitat el camp de treball per a joves de Can Moragues.

Aquest camp de treball, que va iniciar-se el passat 24 d’agost i s’allargarà fins al proper dia 7 de setembre, compta amb la participació de 24 joves de 14 a 17 anys d’arreu de Catalunya. Els joves s’allotgen en campament en la mateixa fina de Can Moragues de Riudarenes.

En el transcurs d’aquest camp de treball, els joves que hi participen duen a terme activitats relacionades amb la conservació de la biodiversitat i la conservació del territori així com la recuperació dels vestigis de com es treballava al camp. També estan adequant una aula educativa sobre la tortuga i un jardí de plantes remeieres, i estan construint el primer tancat de la comarca per a la gestió forestal amb ramaderia sostenible, entre moltes altres activitats.

Entre els principals objectius d’aquest camp de treball, tal com ha explicat el conseller de Joventut del Consell, Emili Oller, hi ha la transmissió de valors de cooperació i respecte vers el medi i els seus habitants: promoure la participació de les persones joves amb relació al desenvolupament comunitari: promoure un model social solidari, inclusiu i participatiu, i facilitar una experiència positiva d’un model de vida rural i sostenible amb relació al progrés.

Les entitats que participen en aquest projecte són l’Ajuntament de Riudarenes, el Consell Comarcal de la Selva, la Direcció General de Joventut i la Fundació Emys, que n’és l’organitzadora.