L’Agència Catalana de l’Aigua millora el sanejament de la Selva amb l’activació de la depuradora d’Osor

Detall d'un dels llits de rizocompost (tractament natural per deshidratar fangs) de la depuradora d'Osor

Detall d’un dels llits de rizocompost (tractament natural per deshidratar fangs) de la depuradora d’Osor

L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat recentment en servei la depuradora i els col·lectors en alta d’Osor, a la comarca de la Selva. Aquesta actuació ha tingut un cost proper als 680.600 euros i ha consistit en una depuradora amb filtre biològic i rizocompost (4 llits), dissenyada per tractar un cabal de 107 m3/dia. També s’ha construït una xarxa de col·lectors amb una extensió de més de 1.500 metres

L’aigua tractada es retorna a la riera d’Osor, conca del riu Ter, contribuint a la seva millora mediambiental. D’aquesta manera, l’aigua sanejada a la depuradora possibilita una reutilització indirecta o no planificada que contribueix a mantenir el cabal ecològic del riu i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigua avall.

Aquesta és la 25a estació depuradora en servei a la comarca de la Selva, juntament amb les plantes d’Aiguaviva, Anglès, Arbúcies, Blanes, Bonmatí, Breda, Caldes de Malavella, Can Fornaca, Hostalric, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Maçanet Residencial, Massanes, Pantans de Montbarbat, Riells i Viabrea, Riuclar, Riudarenes, Riudellots, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners, Sils-Vidreres, Terrafortuna (Vidreres), Tossa de Mar i Vilobí d’Onyar.