Adjudicat per 10 anys el servei de recollida d’escombraries de Lloret de Mar

Operació de neteja l’estiu del 2010

L’Ajuntament de Lloret ha adjudicat el servei de recollida d’escombraries i neteja a l’empresa GBI Serveis, S.A.U. El contracte tindrà una durada de 10 anys a raó de 8 milions d’euros cada exercici, i inclou neteja viària, recollida, transport i gestió dels residus, neteja de les platges, neteja i manteniment d’àrees d’esbarjo, gestió de les deixalleries i abocadors de residus i tractament de terres i runes.
El regidor de Medi Ambient, Ignasi Riera, explica que “un dels aspectes que es continuarà tenint en compte és l’estacionalitat turística. Els mesos de temporada alta el servei es potenciarà al màxim”. Riera afegeix que “s’han prioritzat els aspectes tècnics amb l’objectiu mantenir la bona imatge en aquest servei, clau en tot municipi turístic”.

 

Entre les novetats incloses en el contracte, destaca que hi haurà més seguiment i control permanent entre empresa i serveis tècnics municipals; la incorporació de vehicles elèctrics i maquinària insonoritzada per reduir les molèsties veïnals; augment de les freqüències de recollida selectiva de cartró comercial i fracció orgànica; i presència d’un equip d’intervenció immediata de 24 hores repartit en tres torns de 8 hores.

Ignasi Riera afirma que “s’introduirà un xip a les papereres, contenidors i un GPS als camions per a saber el volum de brossa que recullen i el recorregut fet, així com el manteniment i neteja dels elements de contenció”. L’empresa concessionària obrirà, a més, una oficina al centre de Lloret per a informar els veïns sobre el servei que ofereixen i resoldre dubtes.

La neteja a Lloret és un dels aspectes més valorats tant per vilatans com per turistes. Això es demostra en la darrera enquesta del perfil del visitant encarregada per Lloret Turisme; en la que els turistes valoren el servei de neteja amb un 7 en temporada alta i amb un 8 en temporada baixa. Riera assegura que “amb un població de més de 40.000 habitants, és un repte continuar incrementant la millora del servei”.
Cal recordar que la concessió de la neteja es va adjudicar el 1995. L’any 2000 es va ampliar per un període de deu anys. Per tant, l’actual concessió acabava l’abril del 2011.

Edició y foto: José Fernández