Les obres de l’Escola Benaula de Caldes de Malavella començaran el juliol

Barracons de l'Escola Benaula / Foto: Ajuntament de Caldes de Malavella

Barracons de l’Escola Benaula / Foto: Ajuntament de Caldes de Malavella

La Generalitat de Catalunya ha adjudicat les obres de construcció de l’Escola Benaula de Caldes de Malavella que haurien de començar el mes de juliol i permetran, si es compleixen els terminis, iniciar el curs 2015-16 a les noves instal·lacions.

Aquesta és una demanda llargament reclamada per l’Escola, l’Ajuntament i per Caldes de Malavella ja que el centre ha hagut de funcionar amb barracons des dels seus inicis, el curs 2006/07 (foto). El projecte contempla la construcció d’una escola d’una línia amb diverses dependències, com una sala de reunions, una biblioteca o una sala polivalent.

El pati exterior disposarà de pista poliesportiva i incorporarà una part del Bosc de les monges. L’edifici es construirà a la part lliure del solar on actualment hi ha els mòduls del SES, entre el carrer Onze de setembre, el carrer de la Pau i el bosc de les Monges.

L’espai ocupat actualment pel SES es reservarà per a una possible ampliació posterior a dues línies de l’Escola Benaula. Per fer-la, caldrà ubicar l’institut en un altre espai. En aquest sentit, l’Ajuntament de Caldes de Malavella té prevista una partida pressupostària enguany per fer la urbanització dels carrers de la zona on es té la intenció de fer el SES, a la travessia Taronja.