El museu fa un recorregut vital per la història de les cosidores d’Arbúcies

Una de les fotografies de l’exposició

Les cosidores d’Arbúcies. Del teixit a la confecció: una història del treball de la dona és una exposició que ningú s’hauria de perdre. Es tracta d’una oportunitat única per descobrir la crònica d’un col·lectiu que va dedicar la seva vida personal i laboral a aquesta activitat, i també un relat per contextualitzar i situar Arbúcies com un espai amb una tradició tèxtil molt ferma que es remunta més de dos mil anys enrere, entre d’altres motius gràcies a la presència de la llana dels ramats de xais que feien la transhumància. L’exposició també fa un recorregut per les primeres fàbriques i per la implantació de la indústria tèxtil a la vila.

Un recull de fotografies entre els anys 20 fins a la dècada dels 60 del segle passat protagonitza l’exposició juntament amb peces històriques vinculades a l’artesania tèxtil. Hi ha imatges de gent coneguda, de familiars, de l’àvia, la mare i la tieta que cosien. Es tracta d’una recerca històrica elaborada pel pla social d’igualtat de l’Ajuntament d’Arbúcies i el Museu Etnològic del Montseny, La Gabella que ha tingut la participació imprescindible i entusiasta d’una trentena de dones.

L’exposició es pot veure fins al diumenge 3 d’abril al Museu Etnològic del Montseny. El museu obre ara els diumenges a la tarda entre 2/4 de 5 i les 7 de la tarda.