Caldes de Malavella i Riudellots de la Selva impulsen un mercat de productes ecològics

Es fa dos diumenges a Caldes i dos a Riudellots

Es diumenges alterns a Caldes de Malavella i Riudellots de la Selva

El diumenge passat es va inaugurar a Caldes de Malavella el Mercat Ecològic de la Selva un espai on es podran comprar productes ecològics certificats de proximitat (produïts en un radi d’uns 50 quilòmetres de distància).

Van intervenir en l’acte, Salvador Balliu president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Caldes de Malavella, Mercè Rossell, regidora de Turisme, Cultura i Promoció econòmica, i Marc Vilahur, director tècnic de la Fundació Emys, que organitza el mercat.

Presentació del mercat ecològic

Presentació del mercat ecològic

Durant la presentació es va destacar la voluntat de promoure un mercat únic al sud de les comarques gironines que es consolidarà inicialment al voltant de les 7 parades. L’Ajuntament i la Fundació coincideixen a destacar que la comarca de la Selva té una important tradició de productors a la Selva i que el problema principal actualment és que hi ha demanda d’aquests productes però que en canvi no n’hi ha oferta.

El Mercat Ecològic de la Selva cobreix aquest buit i permet l’adquisició de productes de producció ecològica sense intermediaris. A més, el mercat ecològic de la Selva es planteja com una manera de potenciar el mercat de diumenges del nostre municipi.

Foto: Ajuntament de Caldes de Malavella

Foto: Ajuntament de Caldes de Malavella

Per altra banda, l’alcalde Salvador Balliu va destacar que l’Ajuntament oferirà terrenys de propietat municipal per a fer-hi horts ecològics. La intenció és que les persones que hi estiguin interessades els puguin cultivar a uns preus raonables amb la finalitat de l’autoconsum o bé per vendre’l en el Mercat.

El Mercat ecològic de la Selva està organitzat per la Fundació Emys i compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Caldes de Malavella i de Riudellots de la Selva. D’aquesta manera, el Mercat es farà cada setmana amb els següents horaris:

Primer i tercer diumenge de mes, a Caldes de Malavella (Pati de Cal Ferrer de la Plaça).
– Segon i quart dissabte de mes, a Riudellots de la Selva (Plaça de l’Ajuntament).
L’horari en tots els casos és de 9 a 2 del migdia.

Com a acte complementari, Ada Parellada va impartir una xerrada sota el nom “El país que ens alimenta” i a continuació es va fer un taller de cuina per a nens a partir de productes ecològics.