Lloret posa en marxa un servei de voluntaris per acompanyar dones que pateixen violència de gènere

Ajuntament de Lloret de Mar

L’Ajuntament de Lloret, en col·laboració amb l’associació Lloret Voluntari, ha posat en marxa –coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora- un servei de persones voluntàries que consisteix en acompanyar dones que estan en situació de violència als diferents organismes on ha de recòrrer per rebre assistència (hospital, CAP, Mossos o Policia, Jutjat, etc).

La feina, que en el cas de Lloret és totalment voluntària, té com a objectius donar una resposta urgent a les situacions de manca de suport emocional en què es troben les dones víctimes de violència masclista, i fomentar la implicació activa per part dels agents socials i la ciutadania envers la tolerància zero en la violència contra les dones.

A dia d’avui, són sis els voluntaris que formen part del servei (cinc dones i un home). Per oferir aquest servei, han hagut de rebre formació bàsica tant jurídica com psicològica. La regidora de la Dona, Laura Bertran, explica que «malauradament, no podem evitar que hi hagi violència masclista, però, al menys, volem evitar que es trobin soles».

Com accedir al servei:

– Telefonant al 112 (Mossos d’Esquadra) o al 092 (Policia Local) les 24 hores del dia.

– Telefonant al 972 372 363 als serveis especialitzats en violència de gènere de l’Ajuntament de Lloret de 8:00h. a 14:00h. de dilluns a divendres.

Organitza:

Ajuntament de Lloret (Regidoria de la Dona)

Generalitat de Catalunya (Institut Català de les Dones)

Lloret Voluntari