El ministeri de Medi Ambient aprova l’ordenació urbanística de la façana de Tossa

Vistes les declaracions del grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tossa de mar, que han publicat alguns mitjans d’informació en relació a l’informe del servei de costes de l’Estat sobre el projecte d’ordenació urbanística de la façana marítima de Tossa, l’Ajuntament, governat per CiU, es veu en l’obligació de desmentir-les, posant de manifest el següent:

1.-El ministeri de Medi Ambient ha valorat molt positivament la proposta d’ordenació de la façana marítima de Tossa que l’Ajuntament li ha presentat.

2.-Tant és així que ha donat el vistiplau al 95 % de la proposta municipal, limitant la seva discrepància a aspectes puntuals de caràcter tècnic.

3.-Aquestes discrepàncies ja estan solventades. El passat dijous es van presentar les esmenes tècniques del document a les autoritats de costes. Ara, s’espera obtenir en els pròxims dies l’informe favorable definitiu a la totalitat del projecte.

4.-L’ordenació de la façana marítima de Tossa fou una de les múltiples mancances del POUM 2006 que l’actual equip de govern s’ha proposat resoldre i per a la qual ha estat treballant intensament durant el present mandat.

5.-El POUM 2006 aprovat per PSC i ERC va ajornar indefinidament la solució del problema mitjançant la delimitació de sis plans de millora urbana. Aquesta planificació perpetuava la impossibilitat de reforma i rehabilitació que pesava sobre els edificis d’aquesta façana des de 1986.

6.-El principal objectiu del projecte impulsat per l’actual equip de govern se centra en preservar l’alt valor simbòlic, històric i paisatgístic de la façana marítima de Tossa, un dels elements més representatius de la seva fesomia urbana, regulant de forma summament curosa qualsevol intervenció que s’hi vulgui dur a terme.

7.-La modificació en tràmit, un cop aprovada, eliminarà els sis plans de millora urbana delimitats pel POUM 2006 facilitant la restauració dels edificis que composen la primera línea de mar i la recuperació d’un dels “sklynes” més emblemàtics de la Costa Brava.

Edició i foto: José Fernández