Augmenten les consultes a l’Oficina de Turisme d’Hostalric

El balanç de l’activitat turística que ha dut a terme l’Oficina de Turisme d’Hostalric, dóna uns resultats molt positius si es té en compte la situació econòmica actual. Abril i setembre són, de manera consolidada, els mesos de l’any en què l’Oficina de Turisme atén més consultes, i és que tant la Festa Medieval com el Gastroart o la Fira de Sant Miquel impulsen la notorietat d’aquestes xifres.

En total durant l’any 2010 s’han atès 3.331 consultes presencials, que representen més de 10.000 persones, superant les xifres registrades en els darrers anys.

Cal assenyalar també que les consultes realitzades durant el mes d’agost de l’any passat suposen un notable augment respecte els anys anteriors.

Especialment durant aquest mes, però igualment aplicable a la resta de l’any, s’ha evidenciat un augment del turista de proximitat, que de ben segur, i degut a la situació econòmica actual, ha replantejat les seves vacances fent més estades al territori català.

El mercat català ha representat el 65,7% del total, essent un 43% de la província de Barcelona. Val a dir que aquest és un visitant que es manté durant tot l’any. El turista estranger ha representat un 16%, sent els francesos els més nombrosos, seguit de l’espanyol amb un 14%.

 

Xifres satisfactòries de les visites a Hostalric

La valoració de les visites acreditades a la vila ha estat força positiva si es té en compte la situació de crisi en la què ens trobem. Això vol dir que és molt important mantenir la qualitat de la visita que s’ofereix i que es valora molt positivament per part del visitant.

Aquesta bona resposta per part de l’usuari es deu al magnífic patrimoni monumental de la vila i als qui transmeten al visitant la riquesa d’aquest llegat històric, els guies d’Hostalric.

Durant el 2010, 4.666 persones varen realitzar la visita guiada a la vila i 736 més ho van fer mitjançant les diferents alternatives que ofereix l’Oficina de Turisme per conèixer el municipi.

La procedència del 39,5% de les visites guiades realitzades durant el 2010 va ser de Barcelona i el 33,7% de França. Respecte a tipologies de grups tenim que els jubilats representen un 17,4% i les agències de viatges un 34,8%, superant aquesta vegada al públic escolar que va representar el 20% del total.

Edició i foto: José Fernández