La tercera fase de la residència de Sant Hilari ja funciona a ple rendiment

Foto: Ajuntament de Sant Hilari Sacalm

Foto: Ajuntament de Sant Hilari Sacalm

La tercera fase de la residència d’avis de Sant Hilari Sacalm ja és plenament operativa. Amb aquesta actuació, pressupostada en 717.626 euros, finançats per la Generalitat, l’Ajuntament i la Diputació, el centre amplia la seva capacitat amb un nou menjador, infermeria, bugaderia i magatzem, deu habitacions dobles i una d’individual.

La residència pot acollir, així, un total de 75 avis –en l’actualitat n’hi viuen 56, 23 dels quals resideixen en la nova àrea-, més 25 places de centre de dia i 5 de menjador social. Els nous espais s’han dissenyat i decorat amb gran cura, amb l’objectiu que el centre sigui el màxim de comfortable i acollidor per als usuaris.

Amb la posada en marxa de la tercera fase es culmina un projecte que va començar a caminar a finals dels anys 90. «Ha estat un camí llarg, però el resultat ens permet estar-ne orgullosos, perquè tenim un equipament de primer nivell per a la nostra gent gran, que hi és atesa amb totes les garanties, en un espai que reuneix les millors condicions possibles», afirma l’alcalde, Albert Santaugini.

Un programa pioner

Els avis de la residència són els primers de Catalunya a beneficiar-se d’un programa pioner que impulsa el Consorci d’Acció Social de Catalunya (CASC) i que consisteix en oferir atenció personalitzada als usuaris del centre. Es tracta d’una nova manera d’entendre la gent gran que té per objectiu aconseguir que els avis i àvies que viuen a la residència ho facin com si es trobessin a casa seva.

Conèixer la persona és el punt de partida d’aquest programa personalitzat, que s’ha presentat avui a Sant Hilari. A partir d’aquí s’elabora un full de ruta personalitzat on hi consten les preferències, necessitats i expectatives de cada usuari. A partir d’aquí, es dissenyen activitats a mida i s’organitza l’alimentació de la persona, entre altres mesures.

Així mateix, la tercera pota del programa consisteix en implicar la família a l’hora de decidir quin ha de ser el pla d’atenció personalitzada de cada persona. Amb aquest programa, els avis de la residència de Sant Hilari poden decidir sobre el seu projecte de vida, alhora que mantenen la identitat.