El Consell Comarcal de la Selva inicia nous programes de formació i ocupació per a joves

Foto: Consell Comarcal de la Selva

Foto: Consell Comarcal de la Selva

El Consell Comarcal de la Selva iniciarà dos nous programes de formació i ocupació per a joves que estan destinats a joves aturats de la comarca. En els pròxims dies, està previst que l’ens comarcal renovi el conveni de col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya.

D’aquesta manera, el Consell Comarcal durà a terme aquests dos programes, adreçats a formar i ocupar joves aturats de la comarca, que tenen com a objectiu reduir la taxa d’atur juvenil a la Selva. Aquests programesestan subvencionats pel SOC i cofinançats pel Fons Social Europeu.

Per una banda, el Consell Comarcal de la Selva està iniciant el programa Joves per l’Ocupació que es desenvoluparà durant tot l’any 2014 i part del 2015. Es tracta d’un programa innovador que combina la realització d’accions d’orientació, de formació i d’adquisició d’experiència professional en les empreses amb l’objectiu de millorar la qualificació professional de les persones joves desocupades i facilitar la seva posterior inserció laboral.

Tercera edició del programa

Aquesta és la tercera edició del programa i ve precedida per l’èxit de les dues anteriors, en què es va aconseguir inserir -en empreses del sector hoteler i de la indústria alimentària- una trentena de joves. Una xifra molt important i més tenint en compte la situació actual en la qual ens trobem immersos.

En aquesta nova edició es propor cionarà a 20 joves desocupats de la comarca, d’entre 16 i 25 anys i amb baixos nivells de qualificació, una formació teòrica i pràctica en el sector de la restauració a Lloret de Mar i en el de la logística i magatzem a la població de Sils. Després de la formació, els joves tindran la possibilitat de treballar en una empresa durant un període de 6 mesos.

D’altra banda, el tècnic responsable de l’ens comarcal, Joan Busquets, ha explicat que també s’està iniciant un nou programa anomenat Fem Ocupació per a joves, que està adreçat a joves d’entre 18 i 30 anys, en situació d’atur que disposen del graduat en ensenyament secundari obligatori, batxillerat o cicle formatiu de grau mitjà.

En aquest cas, tal com ha explicat el mateix Busquets, la prospecció d’empreses constitueix l’instrument central del programa i té com a principal objectiu la detecció de les necessitats reals de l’empresa i donar resposta als llocs de treball que aquesta necessiti cobrir. Així, tal com ha continuat, es tutoritzarà i formarà aquests treballadors al llarg del programa i se’ls farà un acompanyament per tal de garant ir l’èxit a l’empresa.